Afbeelding
Foto: PR

Voorne Atletiek heeft 'hart' voor de samenleving

Actueel 587 keer gelezen

Brielle/Oostvoorne - De trainers hadden de herhalingscursus al gedaan. Dat werd dermate waardevol geacht dat Voorne Atletiek ook aan haar leden de gelegenheid wilde geven om de cursus Reanimatie en AED te doen.

Een dertigtal leden hadden zich aangemeld. De eerste groep van tien kon op zaterdagochtend 3 maart terecht bij de Brandweerkazerne te Oostvoorne. Daar gaf de instructeur van de EHBO Oostvoorne-Tinte uitleg in hoe te handelen wanneer iemand een hartstilstand heeft en wat te doen totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Door middel van presentatie en filmpjes werd de theorie uiteengezet. Daarna werd de leerstof in de praktijk gebracht; er werd geoefend in mond-op-mond beademing, hartmassage en het gebruik van een z.g. AED-apparaat. Daarbij werd vooral duidelijk dat iedere AED, hoewel verschillend van uiterlijk, altijd hetzelfde werkt en door iedereen zonder gevaar te bedienen is.

Binnen 6 minuten moet met reanimatie begonnen worden om hersenletsel te voorkomen. Op Voorne duurt het soms wel even voordat de ambulance met AED en professionals is gearriveerd. Tot die tijd moet er hulp geboden worden met reanimatie. Omdat er op verschillende plekken AED's hangen kunnen deze door omstanders worden gehaald en dan direct door de hulpverlener worden ingezet.

Met nog twee sessies te gaan probeert Voorne Atletiek bij te dragen aan het verbeteren van de overlevingskansen bij hartstilstand. Een van de deelnemers merkte daarover op: "een waardevolle cursus waarvan je hoopt deze niet in de praktijk te hoeven brengen. Ik kan het iedereen van 'harte' aanbevelen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant