De Westvoornse lijsttrekkers gingen maandagavond in cultureel centrum De Man in Oostvoorne met elkaar in debat over verschillende thema's die in de gemeente Westvoorne spelen (fotografie: Jos Uijtdehaage)
De Westvoornse lijsttrekkers gingen maandagavond in cultureel centrum De Man in Oostvoorne met elkaar in debat over verschillende thema's die in de gemeente Westvoorne spelen (fotografie: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Lijsttrekkersdebat gemeenteraadsverkiezingen

Actueel 699 keer gelezen

Oostvoorne – Maandagavond was in cultureel centrum De Man in Oostvoorne het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers discussieerden met elkaar over allerlei thema's.

Het ging om de lijsttrekkers Bert van der Meij (Partij Westvoorne), Janneke Krajenbrink (Gemeentebelangen Westvoorne), Theo Fransman (CDA), Hans Hueting (D66) en Regina Roggeveen (PvdA) en de nummers twee van de VVD, Marco Mentink, en van Inwonersbelang Westvoorne Cor Sommeling. De politieke partijen moeten het tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart tegen elkaar opnemen. De vijf mannen en twee vrouwen gingen in De Man met elkaar in debat over onderwerpen als financiën, woningbouw en recreatie. Heikel punt was het financieel beleid van de coalitiepartijen PW en IBW.

Wethouder Bert van der Meij is trots op de vele investeringen die hij de afgelopen jaren heeft gedaan. Hij wees op de bouw van een brede school in Rockanje en woningbouwproject Landgoed Drenkeling. 'Als u hiermee verder wilt gaan dan moet u een progressieve coalitie kiezen,' gaf hij het publiek mee. Het stuitte de oppositiepartijen en Gemeentebelangen Westvoorne tegen de borst. Ze vinden dat hij niet goed op de financiën heeft gepast. Westvoorne moet zich niet rijk rekenen. Vanaf 2019 gaat de gemeente volgens de vooruitzichten tonnen in de min. Er is weinig geld om te investeren en er moeten dus keuzes worden gemaakt. 'We moeten de broekriem aanhalen', aldus VVD'er Marco Mentink.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant