De eerste AED in een buitenkast hangt naast de ingang van het gemeentehuis in Rockanje (Foto: Jos Uijtdehaage)
De eerste AED in een buitenkast hangt naast de ingang van het gemeentehuis in Rockanje (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Gemeentehuis Westvoorne heeft nu een eigen AED

Actueel 377 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen maandagmiddag nam wethouder Paméla Blok – Van Werkhoven de AED (automatische externe defibrillator) in gebruik die nu aan de buitenkant van het gemeentehuis in Rockanje hangt.

Deze eerste AED in een buitenkast hangt naast de ingang. Om overal in Nederland binnen de cruciale 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn veel vrijwillige hulpverleners nodig. Daarom zijn de leden van het college van B&W, raadsleden en een groot deel van de medewerkers van de gemeente Westvoorne al getraind in reanimeren en het gebruik van de AED. In totaal zullen er binnen de gemeente 11 AED's in buitenkasten worden geplaatst.

HartveiligWonen
HartveiligWonen werft vrijwilligers en faciliteert in heel Nederland AED's. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de deelnemende gemeenten, regionale ambulance voorzieningen (RAV) en de vrijwilligers. Zij zorgen voor een netwerk van geschoolde vrijwilligers binnen een gemeente. Ook coördineren zij de aanschaf en de plaatsing van de AED's. HartveiligWonen zorgt voor een koppeling van de meldkamer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met de burgerhulpverlening. Bij een hartstilstand alarmeert de meldkamer de ambulance, politie en brandweer, maar ook de vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer wonen via een sms of een app.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant