WeekbladWestvoorne.nl - Zonnige en erg geslaagde Lente Speurtocht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Er was een hoogteparcours waarbij er over een wel erg dun lijntje, hoog boven de grond, tussen de bomen door gelopen kon worden
Er was een hoogteparcours waarbij er over een wel erg dun lijntje, hoog boven de grond, tussen de bomen door gelopen kon worden (Foto: PR)

Zonnige en erg geslaagde Lente Speurtocht

  •   50 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne - Afgelopen zaterdag 7 april organiseerde Scouting Geysendorffer een speurtocht dwars door het Mildenburgbos en de dorpskern van Oostvoorne.

Na een aantal korte spelletjes op het grasveld aan de Hofweide gingen de kinderen verdeeld in groepjes met behulp van een kompas op weg om de route te volgen (die door vrijwilligers van de scoutinggroep vooraf was uitgezet). Gelukkig bleek iedereen na een korte uitleg te weten hoe een kompas werkte en werd de juiste weg gevonden. Gedurende de tocht ontdekten de verschillende groepen allerlei posten langs de route. Hier kon niet allen wat gegeten en gedronken worden maar er was ook wat te doen. Zo werd er geschoten met een pijl en boog en werd er in de bossen een spelletje laser gamen gespeeld. Ook was er een hoogteparcours uitgezet waarbij er over een wel erg dun lijntje, hoog boven de grond, tussen de bomen door gelopen kon worden. Verder kon er vanaf één van de heuvels in het Mildenburgbos met een kabelbaan naar beneden geslingerd worden.

Bij terugkomst op de Hofweide werd de Jacobaburcht nog even bezocht en was het programma van deze erg zonnige dag alweer afgelopen. Niet alleen deden er scouts van Scouting Geysendorffer mee, er deden ook heel veel jonge bezoek(st)er(s) mee aan de speurtocht. Hopelijk kunnen die ook terugkijken op een leuke dag en hebben zij een goede indruk gekregen van de activiteiten die scouting zoal organiseert.

Natuurlijk hebben ze deze dag nog niet hun clubgebouw, gelegen op een prachtige locatie aan het Grenspad, kunnen laten zien. Ook is er natuurlijk nog niet meegevaren met één van de boten van de waterscouts op het Brielse Meer. Alle bezoek(st)er(s) zijn dan ook van harte welkom om nog eens te kijken bij één van onze speltakken: de Welpen (voor kinderen van 6 t/m 11 jaar) of waterscouts (voor kinderen vanaf 10 jaar).

Natuurlijk zijn de kinderen die de speurtocht gemist hebben ook van harte welkom om een keertje gezellig te komen kijken op zaterdag!
Bekijk ook de website www.scoutingwestvoorne.nl met meer informatie over deze scoutinggroep die zowel actief is in de duinen van Westvoorne, maar ook met lelievletten op het water van het Brielse Meer. Meer informatie, heeft u vragen over deze scoutinggroep of wil uw zoon of dochter een keertje meedoen ergens in de aankomende weken, neem dan gerust even contact met hen op via het e-mailadres: info@scoutingwestvoorne.nl.

Niet alleen is er binnen de scoutinggroep plek voor nieuwe jeugdleden, ook zijn zij op zoek naar vrijwilligers (17+) die het leidingteam willen versterken. Dit kan natuurlijk op wekelijkse basis (op de zaterdagmiddag) of enkele keren per maand, net wat voor u uitkomt!

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>