De voedselbank is blij met de donatie van LyondellBasell.
De voedselbank is blij met de donatie van LyondellBasell. Foto: Peter de Jong

LyondellBasell schenkt € 15.000,00 aan Voedselbank

Actueel 242 keer gelezen

Spijkenisse - LyondellBasell, een wereldwijde plastic- en chemicaliënfabrikant en raffinaderij, kondigde vandaag bij de Voedselbank een donatie aan van € 15.000,00.

Harm Dijkstra, site manager van de fabriek op de Maasvlakte, presenteerde een symbolische cheque aan ds. Lennart van Berkel, voorzitter van Voedselbank Spijkenisse. Dijkstra bedankte personeel en vrijwilligers van de voedselbank van harte voor hun toewijding en de positieve invloed die ze hebben op de omgeving: 'Wij zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen en een goede buur kunnen zijn; dat is ook onderdeel van de missie van LyondellBasell.'

Het is niet voor het eerst dat LyondellBasell Voedselbank Spijkenisse ondersteunt. In 2017 organiseerden medewerkers van de locatie Maasvlakte een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp voor kinderen van klanten van de voedselbank. 'Met deze donatie willen we laten zien dat we de mensen van Spijkenisse en de voedselbank een warm hart blijven toedragen. Hopelijk inspireren we ook anderen om hetzelfde te doen', zei Dijkstra.

Voedselbank Spijkenisse voorziet elke week ongeveer 650 gezinnen in Spijkenisse en omgeving van een voedselpakket. De donatie gaat gebruikt worden voor uitbreiding van de koelunit.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant