WeekbladWestvoorne.nl - Provinciale Brandweervaardigheidstoetsen in Oostvoorne
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl

Provinciale Brandweervaardigheidstoetsen in Oostvoorne

  •   259 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne - Afgelopen zaterdag heeft de Blusploeg Oostvoorne de Provinciale Brandweervaardigheidstoetsen georganiseerd. Tijdens deze dag deden 9 blusploegen uit de gehele provincie Zuid-Holland mee en strijden zij om de eerste 3 plaatsen. Eén van deze 3 plaatsen geeft namelijk een ticket om door te gaan naar de gewestelijke toetsen. Vanuit daar kan men door naar de landelijke toetsen en is het mogelijk om Landelijk Kampioen te worden.

Het scenario; in het voormalige gemeentehuis van Oostvoorne werd de maandelijkse Annies Bejaarden Bingo Festijn georganiseerd. Dit vond plaats in het achterste gedeelte. Voor in het voormalige VVV-gedeelte waren de Poolse werknemers Johannes en Pjotter Tak op verzoek van de eigenaar begonnen met de verbouwing. Tijdens deze werkzaamheden ontstond er brand voor de ingang van de kelder en hierdoor raakte Johannes opgesloten in de kelder. De elektriciteit viel uit, terwijl opa Willem, die net op de traplift onderweg was naar het toilet, vast kwam te zitten. En dat net boven de brand. Hierdoor raakten opa Willem en oma Karin, die hem begeleide, geheel in paniek. En dan waren er nog de feestvierende en bingo spelende bejaarden; zij hadden geen last van de rook en wilden dus ook niet weg uit het pand.

Genoeg te doen dus voor de 9 meespelende ploegen! De bevelvoerder had als uitdaging het stellen van prioriteiten en de bijbehorende opdrachten richting zijn brandwachten. Daarnaast was er geen of nauwelijks onderlinge communicatie via portofoons mogelijk in de diepe, donkere en grote kelder. En tja, hoe ga je dan ook nog eens om met een club recalcitrante bejaarde slachtoffers, die ook nog eens moeilijk ter been zijn?

Al met al een leuke dag waarbij de organisatie en de jury 9 verschillende manieren hebben gezien van hoe het incident werd opgelost.

De jury kwam tot de volgende beslissing;

1: VRHM Nieuwerkerk aan de IJssel

2: VRHM Valkenburg

3: VRR Melissant

4: VRZHZ Hardinxveld-Giessendam

5: VRZHZ Zwijndrecht

6: VRR Ooltgensplaat

7: VRR Spijkenisse

8: VRHM Schoonhoven

9: VRZHZ Schoonrewoerd

De ploeg 'S-Gravenzande moest 's ochtendsvroeg helaas afzeggen, aangezien zij bij een daadwerkelijke zeer grote brand ingezet waren. Welke overigens in de ochtend mee hielp aan een zeer realistisch idee van ons scenario: de stank van brandend kunststof was behoorlijk.

De organisatie wil via deze weg de eigen blusgroepleden, de figuranten, de logistieke ondersteuners Sonja en Ina, de muzikale ondersteuning van familie Bezemer, firma Hoogenboom, Piet Smit en Blusploeg Zwartewaal, de juryleden van het AWBC en de VRR bedanken voor hun hulp, advies en ondersteuning!!

Het was een heerlijke en ontzettend leuke dag en dat had zonder jullie niet gelukt: dank daarvoor!

Fotografie: Wil van Balen 

1 reactie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>