Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Herdenkingen in Oostvoorne en Rockanje

Actueel 408 keer gelezen

Oostvoorne/Rockanje - Ook dit jaar wordt in Oostvoorne en Rockanje de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid van de oorlogsslachtoffers weer gehouden op vrijdag 4 mei 2018. Iedereen is van harte uitgenodigd om erbij aanwezig te zijn. 

De herdenking in Oostvoorne start om 19.00 uur op de begraafplaats in Oostvoorne, waar dan de vlag halfstok wordt gehesen door de scouting. De heer Piet Muizer houdt een toespraak en een leerlinge van basisschool de Driehoek, Savanna Dubbeling, draagt een gedicht voor. Hierna volgt een stille tocht langs de graven van de Geallieerden en het monument van de verzetsstrijder de heer Leendert van der Meer. Er zullen bloemen worden neergelegd. Om ongeveer 19.30 uur is de plechtigheid ten einde. De bloemen worden dit jaar bekostigd door de heer Hugo Lens van Lens Optiek uit Oostvoorne.

De herdenkingsplechtigheid in Rockanje is op de Oude Begraafplaats. Deze korte herdenkingsplechtigheid zal bestaan uit het in acht nemen van twee minuten stilte bij het monument en het ten gehore brengen van de 'Taptoe'. De toespraak zal dit jaar worden gehouden door de heer H. Noordermeer Czn. Daarna zal namens de gemeente Westvoorne een krans worden gelegd door het College van Burgemeester & Wethouders en bloemstukken gelegd door het comité, een deputatie van de schooljeugd en eventuele andere deelnemers. Vervolgens zullen er bloemen worden gelegd bij de geallieerde graven. De plechtigheid zal worden beëindigd met het zingen van het Wilhelmus. Belangstellenden worden verzocht om uiterlijk om 19.55 uur aanwezig te willen zijn.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant