Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Gemeente Westvoorne herdenkt oorlogsslachtoffers

Actueel 629 keer gelezen

Oostvoorne/Rockanje - Ook dit jaar werden in Oostvoorne en Rockanje de oorlogsslachtoffers weer herdacht op vrijdag 4 mei 2018. De herdenking in Oostvoorne startte om 19.00 uur op de begraafplaats in Oostvoorne, waar de vlag halfstok werd gehesen door de scouting.

De heer Piet Muizer hield een toespraak en een leerlinge van basisschool de Driehoek, Savanna Dubbeling, droeg een gedicht voor. Hierna volgde de stille tocht langs de graven van de Geallieerden en het monument van de verzetsstrijder de heer Leendert van der Meer en werden er bloemen neergelegd. 

De herdenkingsplechtigheid in Rockanje was op de Oude Begraafplaats. Deze korte herdenkingsplechtigheid bestond uit het in acht nemen van twee minuten stilte bij het monument en het ten gehore brengen van de 'Taptoe'. De toespraak werd gehouden door de heer H. Noordermeer Czn. Daarna werd namens de gemeente Westvoorne een krans gelegd door het College van Burgemeester & Wethouders en bloemstukken werden gelegd door het comité, een deputatie van de schooljeugd en andere deelnemers. Vervolgens werden er bloemen gelegd bij de geallieerde graven. De plechtigheid werd beëindigd met het zingen van het Wilhelmus. 

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant