Afbeelding

Kritiek Partij Westvoorne op programma nieuwe coalitie

Actueel 1.037 keer gelezen

Rockanje – Partij Westvoorne heeft kritiek op het samenwerkingsprogramma 'De Toekomst in het Vizier'. De oppositiepartij vindt dat het de vijf coalitiepartijen aan concrete plannen ontbreekt.

Emma van Blom (PW) vindt dat het samenwerkingsprogramma van VVD, GBW, CDA, PvdA en D66 vooral een voortzetting is van reeds ingezet beleid. Ze vindt dat de coalitie wel duidelijk is als het gaat om het afstevenen op de gemeente Voorne. De evaluatie van de ambtelijke fusie, rond de jaarwisseling 2020-2021, moet uitwijzen of er voldoende draagvlak daarvoor is. De coalitie geeft aan juist niet gekozen te hebben voor een 'dichtgetimmerd coalitieprogramma', maar een samenwerkingsprogramma. Ook de oppositie krijgt de nodige inbreng.

Inwonersbelang Westvoorne heeft voorafgaand aan het programma met de coalitieonderhandelaars gesproken. Raadslid Bert Heijndijk herkent enkele van zijn punten terug in het document. 'Jammer dat er niet gekozen is voor een raadsprogramma met zeven partijen.' Hij geeft aan het beleid kritisch te zullen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant