Verwachte verkeersdrukte met Pinksteren | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl

Verwachte verkeersdrukte met Pinksteren

  •   121 keer gelezen   Actueel

Regio - Aan het begin van het pinksterweekend verwacht de ANWB vrijdagmiddag 18 mei een drukke avondspits. Veel mensen gaan er een paar dagen tussenuit. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte vakantie. Het drukst wordt het op de wegen naar  de Veluwe, het zuiden, naar de kust en naar de veerdiensten richting de Waddeneilanden.

De bond verwacht de piek vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur. Maandag 21 mei (tweede pinksterdag) nemen de files vanaf het middaguur snel toe. Veel vakantiegangers gaan dan weer naar huis. Richting Duitsland staan de files dan vooral op de A1, A12 en A67. Maar ook op de wegen in het midden van het land en vanuit Zeeland is het tot in de loop van de avond druk.

Formule 1 demo op Zandvoort
Grote drukte wordt verwacht op de N200 en de N201 naar circuit Zandvoort op zondag 20 en maandag 21 mei door de Formule 1 demonstraties met o.a Max Verstappen.

Andere drukbezochte evenenementen
Opwekking in Biddinghuizen, van 18-21 mei
Vredestein Supercar Sunday op circuit Assen, op 20 mei
Outletstores in Roermond en Lelystad
Kijk voor meer uitjes op www.anwb.nl/landvananwb/

Ook in het buitenland is de pinksterdrukte vrijdagmiddag en -avond goed merkbaar. In België staat het op de uitvalswegen van Antwerpen en Brussel flink vast. Druk wordt het ook naar de kust op de E40 vanaf Brussel. In Frankrijk verwacht de ANWB vrijdagmiddag en -avond vooral files vanuit Parijs op de wegen naar het westen en zuiden.

In Duitsland is het filerijden op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Zwitserland is de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt, de wachttijd kan oplopen tot twee uur. In Oostenrijk is er veel vertraging op de B179 tussen Füssen en Reutte.

In het buitenland kunnen automobilisten de actuele situatie op de Europese wegen volgen via Twitter op @ANWBEuropa. De binnenlandse files zijn via @ANWBVerkeer te lezen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>