Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Verdachte in zaak Van Toledo blijft vast zitten

Actueel 669 keer gelezen

Rotterdam - Leon van M., verdacht van de moord op Caroline van Toledo, blijft de komende drie maanden nog in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Rotterdamse vanmiddag in een tussentijdse zitting bepaald.

De verdediging voerde tevergeefs aan dat de man bijna 10 maanden vastzit en er nog geen zicht is op een inhoudelijke behandeling van de zaak.

Voorwaarden
Volgens de rechtbank en het OM zijn er nog altijd ernstige bezwaren tegen het in vrijheid stellen van de verdachte. Wel krijgt de reclassering de opdracht om te onderzoeken wat de mogelijke voorwaarden kunnen zijn die aan een schorsing van de voorlopige hechtenis verbonden kunnen worden. Als de zaak in augustus wederom tussentijds behandeld wordt, kan er gekeken worden of er dan uitzicht is op een spoedige behandeling van de zaak en/of Van M. in afwachting van die behandeling naar huis mag. Hij geeft zelf aan geen problemen te hebben met een enkelband en alle voorwaarden die de rechtbank hem oplegt te willen naleven.

Verder onderzoek
De komende maanden staan in het teken van verder onderzoek. Zo wil de verdediging een achttal getuigen horen, waaronder twee die in 2015 verklaringen hebben afgelegd, die uiteindelijk samen met de vorig jaar gevonden DNA match tot de aanhouding van de verdachte hebben geleid. Volgens één van de getuigen zou de verdachte aan hem verklaard hebben dat hij Caroline vermoord had en dat hij daar spijt van had. Naast het horen van getuigen, moeten er ook deskundigen gehoord worden over de werkwijze rond het DNA onderzoek. De verdediging hoopt ook dat er mogelijkheden zijn om er achter te komen van wie de onbekende DNA sporen zijn. Telecomgegevens kunnen daar misschien bij helpen. Voor zover deze beschikbaar zijn, worden ze aan de verdediging overhandigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant