Brielles burgemeester Gregor Rensen opende vorige week donderdag officieel de zestiende Poldersportdag in Tinte. * Fotografie: Jos Uijtdehaage.
Brielles burgemeester Gregor Rensen opende vorige week donderdag officieel de zestiende Poldersportdag in Tinte. * Fotografie: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uitdehaage

Zestiende Poldersportdag houdt Tinte en basisscholen in zijn ban

Actueel 418 keer gelezen

Tinte – Vorige week donderdag vierde de Poldersportdag zijn terugkeer in Tinte op grootse wijze. Ruim 190 leerlingen van groep 7 van basisscholen uit Hellevoetsluis (De Houthoeffe en De Kring), Oostvoorne (CNS Nieuwe Poort en Overbos), Vierpolders (De Tiende Penning) en Barendrecht (Rohobothschool) werkten een leerzaam, sportief en uitdagend circuit af dat hen langs twaalf 'stations' voerde, gelegen op locaties aan de Toeloopweg, de Vogelenzangweg, de Stypsedijk en de Lodderlandsedijk bij Tinte.

Het was alweer de zestiende achtereenvolgende keer dat de PR-commissie van de 'Boeren en tuinders van Voorne-Putten' de Poldersportdag organiseerde. Het evenement in het bijzonder bedoeld om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de verschillende facetten van de agrarische bedrijfstak op Voorne. In 2005 werd de Poldersportdag voor het eerst georganiseerd. Tinte het toen het genoegen om de basisschoolleerlingen als eerste te ontvangen. Sindsdien is het evenement om de twee jaar in Zuidland en Tinte georganiseerd. In 2007 en 2008 verhuisde het spektakel naar Putten waar het in de omgeving van Zuidland werd georganiseerd. Vorige week donderdag rondde Tinte zijn alweer vijfde 'tweejaarsbeurt' af. De komende twee jaar verhuist het evenement weer naar Zuidland.

Polderbokaal
Met de prestigieuze Polderbokaal als inzet, bonden de 'zevende groepers' verdeeld over 12 verschillende teams, luisterend naar toepasselijke namen als De Uien, De Koeien, De Aardbeien, De Kippen, De Varkens, De Paarden, De Zonnebloemen, De Trekkers, De Geiten, De Rozen, De Schapen en De Paprika's, de strijd aan. Op twaalf verschillende locaties in de Strypse polder, werd een kijkje genomen bij melkvee-, akkerbouw- en tuinbouwbedrijven. Ze kregen niet allen van alles te horen en te zien, maar moesten ook zelf aan de slag met activiteiten als koemelken, spijkerslaan, schapen scheren, spijkerbroekhangen, hindernisbaan lopen en zaklopen. Ook was er een jager die vertelde waarom de jacht zo belangrijk is en een demonstratie gaf met zijn honden. Met een schat aan informatie en indrukken gingen de basisschoolleerlingen aan het einde van de dag naar huis. Wie scoorde de meeste punten op de verschillende onderdelen. Wie hing het langst aan de spijkerbroek, haalde de meeste melk uit de uiers, nam de hindernisbaan het snelst en sloeg de spijkers met de minste slagen in het hout? Die groep wint de Polderbokaal. Op vrijdag 22 juni wordt de wisselbokaal op de school van de winnende groep uitgereikt.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant