Voor alle betrokkenen was het een zeer geslaagde dag waar zij met plezier op terugkijken!
Voor alle betrokkenen was het een zeer geslaagde dag waar zij met plezier op terugkijken! Foto: PR

BP vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Actueel 355 keer gelezen

Europoort/Oostvoorne - Medewerkers van BP Nederland hebben de bewoners van het Agathahuis een bijzondere dag op het strand van Rockanje bezorgd. Daarnaast hebben ze flink de handen uit de mouwen gestoken op de Agathahoeve in Oostvoorne. 

De vrijwilligers van BP begeleidden de bewoners van het Agathahuis tijdens de Beach games op het strand van Rockanje; van reuzenmemorie tot een bijzondere percussieworkshop. Gedurende de dag was er tijd om gezellig met elkaar te praten en iets te eten en te drinken. De groene snacktasjes en de lunch werden verzorgd door het dagbestedingsproject Bij Tante Agaath uit Rockanje.

Een tweede groep BP medewerkers ging aan de slag met het onderhouden van het terrein van de kinderboerderij en het groengebied rondom de Agathahoeve en het Agathahuis. Er werden banken op het terras gemaakt, klimrekken op de weides gebouwd, goten aangelegd en het boevenpad rondom het terrein werd opgeknapt.

Het Agathahuis van de Gemiva-SVG Groep aan de rand van de duinen bij Oostvoorne is een woon- werklocatie waar 28 mensen met een verstandelijke handicap wonen. De Agathahoeve is een kinderboerderij op het terrein van het Agathahuis. In de kinderboerderij werken 14 volwassen mensen met een verstandelijke handicap, soms met bijkomende psychiatrische beperkingen. Zij hebben behoefte aan regulier werk.

Danielle Amperse, persoonlijk begeleidster van Kinderboerderij Agathahoeve: "Het was een indrukwekkende dag die voor veel impact heeft gezorgd bij onze cliënten. Vooral de interactie tussen onze clienten en de medewerkers van BP was bijzonder. Bovendien hebben de BP medewerkers veel bereikt met het klussen, daar zijn wij erg blij mee en alle klussen waren af!"

Al met al voor alle betrokkenen – de bewoners en medewerkers van het Agathahuis en de Agathahoeve, alsook de BP vrijwilligers – een zeer geslaagde dag waar zij met plezier op terugkijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant