Het krioelde van de mensen en activiteiten op de Oostvoornse Hofweide afgelopen zaterdsag tijdens het Buytenlust Festival. * Foto: Flaire fotografie.
Het krioelde van de mensen en activiteiten op de Oostvoornse Hofweide afgelopen zaterdsag tijdens het Buytenlust Festival. * Foto: Flaire fotografie. Flaire Fotografie

Buytenlust Festival Oostvoorne viert verpletterende rentree

Actueel 400 keer gelezen

Oostvoorne – Met een Hofweide die van 's middags tot 's avonds bol stond van de activiteiten en zwart zag van de mensen, vierde het Buytenlust Festival afgelopen zaterdag een verpletterende rentree.

Net als tijdens de eerste editie in 2016, waren de weersomstandigheden ideaal voor waar het Festival voor is bedoeld: buiten zijn, elkaar ontmoeten, eten en drinken in de open lucht en zo nu en dan een glimp opvangen van vrouwe Jacoba van Beieren en haar gevolg.

Lunch en diner
Maar weinig Oostvoornaars gebruikten afgelopen zaterdag de maaltijden thuis. Gecaterd door de strategisch in een kring rondom de centraal op de Hofweide gesitueerde picknicktafels en banken, opgestelde foodtrucks, was het een belevenis om voor lunch en/of diner een vorkje te prikken en de drukte gade te slaan. Met hamburgers, pizza's, verse frites, wafels, poffertjes, smoothies, ijs goede koffie en licht alcoholische- en frisdranken was er voldoende variëteit om elke maag tevreden te stellen. De Snoepkoets, met oud-Hollands snoepgoed was vooral voor de jeugd, die met schilder- en knutselworkshops en oud-Hollandse spelen toch al leuk en creatief aan zijn trekken kwam, een schot in de roos.

Taxi Buytenlust
Ook de golfcaddy die als 'Taxi Buytenlust' ritjes door het dorp maakte en aandacht voor de activiteiten op de Hofweide vroeg, was in trek. Zelfs vrouwe Jacoba en heer Frank en hun gevolg gaven zich in hun Middeleeuwse kledij over aan de techniek van de 21ste eeuw. De gezellige food &lifestylemarkt en de presentaties van old timers, Citroëns en oude (race)fietsen waren onweerstaanbaar voor het publiek dat gretig rondjes maakte over de Hofweide.

Muziek
De live-muziek die gedurende de dag en avond lunch en diner muzikaal begeleidde, verleidde sommige bezoekers zelfs tot een dansje. Zo massaal met de voeten van de vloer als op de Burchtfeesten, kwamen de bezoekers (nog) niet, maar een beetje deden de uurtjes tussen zes en acht uur 's avonds wel denken aan het gezellige feest dat jaarlijks het zomerseizoen in Oostvoorne eind augustus afsluit. Alleen… het (hopelijk schitterende) zomerseizoen ligt nog in het verschiet en is met het buitengewoon goed geslaagde en bezochte Buytenlustfestival schitterend ingeluid.

Foto: Flaire Fotografie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant