Afbeelding
Foto: PR

Forcial jongens D1 Kampioen 2017-2018

Actueel 1.004 keer gelezen

Rockanje - De jongens D1 staan met nog twee wedstrijden te gaan boven aan. Een spannende een- na- laatste wedstrijd tegen Leonidas uit, de nummer 2 in de competitie. Deze eindigde met zenuwslopende laatste minuten. Er was al afgefloten toen er nog 5 strafcorners volgde voor de tegenpartij. Verlies zou einde kampioenschap betekenen voor Forcial JD1. Grote opluchting toen er nipt gelijk werd gespeeld met 2-2.

Op Vaderdag 17 juni speelde de JD1 hun beslissende laatste (inhaal) wedstrijd. Het was erop of eronder. Ze moesten winnen om kampioen te worden. Hoge verwachtingen op het veld en langs de lijn. Spannend tot de laatste dag.

Onder de bezielende leiding van hun coach Joost werd de aanval ingezet. Na een flitsende start viel de eerste goal binnen de 30 seconden. De jongens maakten het toch nog spannend voor de volgende goal werd gemaakt. Victoria bleef aanvallen en het stabiele verdedigingsblok van de JD1 Sven, Noa, Rimme en Tristan deden goed hun werk. Samen met keeper Todd, die in de goal zijn mannetje staat, maar ook graag op het veld speelt. Hij heeft zich opgeofferd door vooraf te zeggen; "ik ga wel keepen want de laatste wedstrijden mag er niks meer doorheen!"

De jongens kregen wat meer lucht toen de tweede goal na een kwartier volgde. Het flexibele middenveld bestaande uit Max, Jaap, Lucas en Nathan dat soepel mee beweegt naar voren of naar achter. Rechtsvoor Wessel en linksvoor Nick hadden mooie acties en zorgden dat bal voor de goal kwam waar de spitsen Noud en Bing het konden afmaken.

Zes verschillende jongens hebben een goal gemaakt. Door team effort en goed samenspel, zijn de jongens van de D1 kampioen geworden met een verpletterde score van 10-0, wat een mooi Vaderdag cadeau...!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant