Afbeelding
Foto: PR

Juf Gerda van BVS REMIX met pensioen

Actueel 759 keer gelezen

Rockanje - In 1974 begon juf Gerda Konings als kleuterleidster in Spijkenisse aan een lange onderwijs carrière. Op 4 juli neemt ze afscheid en gaat ze genieten van een welverdiend pensioen. Tijdens al de schooljaren in Rockanje hebben ere meer dan duizend kleuters in Rockanje les gehad van juf Gerda.

Hoe bent u er toe gekomen om juf te worden?
,,Omgaan met kleuters en specifiek kleuters, heeft mij altijd geboeid. Een stukje meelopen in hun leven en daarin ontwikkeling kunnen aanbrengen, is iets wat ik nog steeds als een van de mooiste dingen in dit vak vind."

Waar heeft u allemaal gewerkt?
,,Ik ben begonnen in Spijkenisse en in 1976 overgestapt naar Rockanje, waar ik hoofdleidster van "Kwinkelein" kon worden." Dat heb ik gedaan tot de zomer van 1985. Nadat ik enkele jaren thuis ben geweest voor de zorg voor onze twee kinderen ben ik weer begonnen met invalwerk op de Hoeksteen. Nu werk ik nog steeds in Rockanje op de Remix die aan het eind van dit schooljaar gaat fuseren met de BVS.

Heeft u altijd met kleuters gewerkt?
,,Met een kleine onderbreking van twee schooljaren waarin ik les gaf aan diverse klassen, heb ik eigenlijk altijd met kleuters gewerkt.

Weet u van al die jaren voor de klas nog een leuke anekdote?
,,Ik zit in het juffenkamertje en zie dat een meisje via de vensterbank half naar binnen komt kijken. Ze ziet me zitten en zegt: "Hallo, juffrouw Gerda. Jij hebt ook echte krullen he?" Waarop ik zei: "Ja,… en jij?" "Ja,…",zei ze , "ik heb ook krullen van mezelf". "Groeien ze bij jou ook vanzelf uit je hoofd?", vroeg ze verder. Ik antwoordde: "Ja, en bij jou ook? "Ok,…dan hebben we samen krullen!"

Hoe zou u willen dat het onderwijs er in de toekomst uit komt te zien?
,,Belangrijk vind ik dat de school een veilige omgeving biedt waarin elk kind volledig tot ontplooiing van zichzelf kan komen, gericht op een optimale ontwikkeling en groei van het kind. Niet alleen op cognitief gebied, maar zeker ook op sociaal, persoonlijk en communicatief gebied. In dit geheel speelt voor mij naast lichamelijke oefening, ook kunstzinnige en muzikale vorming een grote rol. Ik zou graag meer ruimte zien voor bijvoorbeeld vakleerkrachten voor muziek, gym en zwemlessen."

Wat gaat u missen?
,,De puurheid en blijheid van kinderen."

Hoe gaat u uw vrije tijd straks indelen?
,,Ik heb nog geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt."

Afgelopen dinsdag werd Juf Gerda verrast met ontbijt op bed en toen ze daarna nietsvermoedend naar school fietste, stonden alle leerlingen met een bloem in hun handen langs de route te juichen. Op 4 juli a.s. zijn ouders, oud leerlingen, oud collega's etc. van harte welkom om onder het genot van een drankje afscheid van haar te nemen van 14.00u -15.00u op de Dwarsweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant