Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Containerbrand Hoflaan blijkt lokkertje voor afscheidsfeestje

Actueel 687 keer gelezen

Oostvoorne - Woensdagavond rukte de brandweer Oostvoorne uit voor een containerbrand aan de Hoflaan. De pieper hiervoor ging af, terwijl ze onderweg waren naar het industrieterrein de Pinnepot voor een aantal oefeningen. 

Het stuur werd omgegooid en rijdend naar de containerbrand, kregen ze door dat er ook een auto bij betrokken zou zijn. De rit werd dus vervolgd met prio 1.
Aangekomen bij de brand, bleek er ook nog iemand in de auto te zitten. 

Maar wat er eigenlijk aan de hand was, was dat Johan Heijndijk zijn een-na-laatste oefenavond had, voordat hij na maar liefst 39 jaar de uitrukdienst van de brandweer gaat verlaten. Eigenlijk zelfs 40 jaar, want vroeger moest je eerst nog een jaartje oefenen. En een verrassingsfeestje doe je niet op de laatste avond, want dan wordt er vaak al het een en ander verwacht. Dus Johan was deze avond dan ook echt verrast!

Johan mocht deze avond zijn eigen dochter redden die hij, tot grote hilariteit van de anderen, pas op het laatste moment herkende. De brand werd geblust door middel van een oude handpomp die ze mochten lenen van het Nationale Brandweermuseum in Hellevoetsluis. Uiteraard mocht Johan dit in het pak doen, waar hij 40 jaar geleden in begonnen is. Vervolgens werd Johan in een versierde bakfiets met daarop de tekst 'Johan=uitgeblust' door het dorp naar de kazerne gereden. Uiteraard met escorte van diverse brandweervoertuigen, waaronder zijn geliefde 2431. En bij deze laatste uitruk loeiden de sirenes even speciaal voor hem. Onder het genot van een hapje en een drankje, volgden nog een paar toespraken van zijn collega's met een dankwoord en vele blijken van waardering. 

Gelukkig blijft Johan zijn ploeg nog even ondersteunen en adviseren met zijn kennis en ervaring als hoofd pompbediende, alleen niet meer tijdens een uitruk. Zijn collega's bedanken hem voor zijn gigantische, fantastische en indrukwekkende carrière bij de blusploeg Oostvoorne en ze hopen hem nog veel te zien op de oefenavonden en tijdens evenementen. Maar daar hoeven zijn collega's niet bang voor te zijn, want om met zijn eigen woorden te spreken: 'Ik kom echt nog wel aanwaaien, ik ben de wereld nog niet uit!'

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant