Afbeelding
Foto: PR

Op bezoek bij Opoe Jaantje in De Duinhuisjes

Actueel 236 keer gelezen

Rockanje - Aanstaande zaterdag 7 juli is opoe Jaantje weer te bezoeken in huisje Huttendijk bij het openluchtmuseum De Duinhuisjes. Opoe maakt haar huisje schoon, scharrelt wat rond, en gaat sokken breien voor opa. Het voorleesboek van Piggelmee ligt wel klaar en opoe leest daar graag uit voor aan de kinderen.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes omvat vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1870 en 1950. De thema-tentoonstelling staat dit jaar in het teken 'In blijde verwachting'.

Zaterdag 21 juli is er vanaf 11.00 uur weer de jaarlijkse Minimarkt, brocante en verzamelingen. Er is een grote verscheidenheid aan deelnemers. Deze markt is gratis toegankelijk. In juli en augustus worden er op de woensdagmiddagen speciale kindermiddagen georganiseerd.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas). Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 u. Bovendien is het museum vanaf 20 juni ook op de woensdagmiddag open.

Groepen kunnen op afspraak het museum ook buiten openingstijden bezoeken. De toegangsprijs bedraagt € 3,- en kinderen vanaf 4 jaar € 1,50. Leden van de Historische Vereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang. Kijk op www.westelijk-voorne.nl voor de overige evenementen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant