Dirigent Jeroen Schippers uit Rockanje was op 4 mei nog te zien op tv toen hij het Taptoe Signaal speelde tijdens de dodenherdenking
Dirigent Jeroen Schippers uit Rockanje was op 4 mei nog te zien op tv toen hij het Taptoe Signaal speelde tijdens de dodenherdenking Foto: Jos Uijtdehaage

Badhotel Rockanje viert de zomer met de Big Fun Band!

Actueel 316 keer gelezen

Rockanje - Hoewel het door het mooie weer steeds een gezellige drukte rond het zwembad van het mooi gelegen Badhotel Rockanje is, zaterdag spande het toch echt de kroon.

Heel veel gasten, waaronder hotelgasten maar ook veel mensen uit de regio, hebben op deze mooie zomeravond genoten en gedanst op de swingende muziek van de Big Fun Band!

De Big Fun Band staat al bijna 30 jaar garant voor swingende bigbandmuziek van hoog niveau. De Big Fun Band speelt regelmatig op festivals, in horecagelegenheden en bij diverse evenementen. Ze zijn een terugkerende gast bij North Sea Jazz Round Town in Rotterdam, als opwarmer voor het North Sea Jazz Festival. Recent verzorgde de band ook de muzikale omlijsting van het International Film Festival Rotterdam. Tijdens het International Big Band Festival in Berlijn en tijdens de Big Band Battle in Brielle won de band een tweede prijs. Het jury rapport vermeldde: "Alles klopt, het is één geheel en alles is goed verzorgd". 

De Big Fun Band schakelde moeiteloos van bigbandstandards van Duke Ellington, Count Basie en de Great American Songbook (o.a. Frank Sinatra) naar populaire knallers van Christina Aguilera, Amy Winehouse, Caro Emerald, Earth Wind & Fire, ABBA, Michael Jackson, Queen, Chaka Khan (arrangementen Metropole Orkest), Oasis, Jamie Cullum, De Dijk, Guus Meeuwis (arrangementen New Cool Collective) en Van Morrisson. En de band ging zelfs terug in de tijd naar het moment dat big bands nog niet eens bestonden, met waanzinnige bewerkingen van de grote meester Ludwig von Beethoven!

De dirigent van de Big Fun Band is overigens de in Rockanje woonachtige Jeroen Schippers, solotrompettist van de Marinierskapel. Jeroen was onlangs op 4 mei nog te zien op tv toen hij het indrukwekkende Taptoe Signaal speelde tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam van Amsterdam.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant