Bij het onderdeel zwemmen hadden de deelnemers het tempo er goed in. * Foto: Wil van Balen.
Bij het onderdeel zwemmen hadden de deelnemers het tempo er goed in. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Triatlon Baardmannetje: sportief feest op weg naar lustrum

Actueel 252 keer gelezen

Oostvoorne – Met zo'n 130 deel- nemers ging de vierde Triatlon Baardmannetje afgelopen zondag niet onopgemerkt aan toevallige passanten en recreanten voorbij.

Op slag Baardmannetje aan het Oostvoornse Meer was het punt gesitueerd waarop de deelnemers van discipline moesten veranderen. Zwemmen (250 of 500 meter) in het Oostvoornse Meer, uit het water klauteren en op de racefietsen stappen voor een parcours van 10 of 20 kilometer, om bij terugkomst de fiets weer te parkeren en hardlopend de slotafstand van tweeënhalve of vijf kilometer af te leggen voordat de 1/16 of 1/8 triatlon erop zat. Van achter de jurytafel volgde Annewien Renes het verloop van de wedstrijden even nauwlettend als opgelucht. 'Pas afgelopen woensdag werd het water van het meer weer vrijgegeven om in te zwemmen,' aldus Renes. 'Er was sprake van blauwalg, waardoor het even spannend was of de triatlon door kon gaan, maar gelukkig kwam het bijtijds goed.'

Uniek
In de Oostvoornse kunstenaar Ed van der Hoek, vond de organisatie van Triatlon Baardmannetje, iemand die zorg droeg voor het ontwerp van de prijzen: Baardmannetjes en Baardvrouwtjes in de unieke Van der Hoekstijl. Alleen daarom al, zwommen, fietsen en renden de deelnemers zich het vuur uit de sloffen. Kijk op www.triatlongroepvoorne.nl.

Foto: Wil van Balen 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant