Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

De zeehond als thema op Dag van de Zee

Actueel 759 keer gelezen

Rockanje - Op het strand bij de Eerste Slag vond afgelopen zaterdagmiddag de jaarlijkse Dag van de Zee weer plaats. De officiële opening werd gedaan door wethouder Lies van der Pol. Het thema was 'De zeehond, bewoner van de Noordzee'. 

Er waren doorlopend activiteiten bij de kramen van Stichting Milieu Dichterbij (SMD) en Zeehondenopvang A Seal uit Stellendam. Elke afgeronde activiteit werd beloond met een stempel in het zeehondenpaspoort. Voor een vol paspoort kregen de jonge deelnemers een leuke verrassing. Volwassenen konden bij de kramen terecht voor allerlei interessante informatie. De VVV verstrekte informatie over de diverse recreatiemogelijkheden in onze regio.

Met de deelname van Stichting Strand in Zicht, die nauw verbonden is met het verlenen van Eerste Hulp Bij strandingen van Zeezoogdieren (EHBZ), en A Seal uit Stellendam stond de zeehond dit jaar in de schijnwerpers. Beide organisaties deden voor de eerste keer mee aan deze speciale dag en dat bleek een succes. Mede dankzij het werkelijk perfecte weer, was het een uitermate geslaagde dag!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant