Superklimgeit Annemiek van Vleuten en Marjolein van ’t Geloof,
vorig jaar kampioene van Nederland bij de rensters zonder contract waren in 2017 de blikvangsters in de dameskoers in de Profronde van Oostvoorne, die toen werd gewonnen door Claudia Koster
Superklimgeit Annemiek van Vleuten en Marjolein van ’t Geloof, vorig jaar kampioene van Nederland bij de rensters zonder contract waren in 2017 de blikvangsters in de dameskoers in de Profronde van Oostvoorne, die toen werd gewonnen door Claudia Koster Foto: pr

Claudia Koster verdedigt titel in vrouwenkoers in Oostvoorne

Actueel 419 keer gelezen

Oostvoorne - Geen Chantal Blaak, geen Annemiek van Vleuten, geen Marianne Vos. Ook Lucinda Brand en Edith van Dijk niet. Ze reden allemaal al eens of meerdere keren in de vrouwenkoers van de Profronde van Oostvoorne, maar niet in de 34ste editie die op 9 augustus wordt verreden.

Ook het EK voor vrouwen wordt dan gehouden in het Schotse Glasgow en daar is de elite van het Nederlandse vrouwenwielrennen natuurlijk bij. Dat een vooraanstaande koers voor vrouwen in Nootdorp ook op 9 augustus plaatsvindt, is natuurlijk ook van invloed op de inschrijving voor de dameskoers in  Oostvoorne. In kwalitatief opzicht staan er goede rensters aan het vertrek, maar qua hoeveelheid kan het deelnemersveld nog wel een injectie gebruiken. De winnares van vorig jaar, Claudia Koster uit het Noord-Hollandse Wormerveer, is echter zeker van de partij om haar vorig jaar op onder anderen topklimster en toptijdrijdster Annemiek van Vleuten veroverde titel in Oostvoorne te verdedigen.

In de Brielse Marieke van Witzenburg, die in de betrekkelijk korte tijd dat ze de wielersport serieus beoefent, doorgestoten naar de top van het Nederlandse vrouwenwielrennen, heeft het publiek iemand die naar de zege toegeschreeuwd mag worden. Ook Jeanine van der Meer uit Hellevoetsluis is een renster die zich verzekerd weet van genoeg fans in het publiek. Delore Stougje en Claudia van Dijk, completeren het segment streekrensters in het deelnemersveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant