Afbeelding

Update meldingen over blauwalgen

Actueel 262 keer gelezen

Brielle - Wegens extreme drukte is de site www.zwemwater.nl momenteel moeilijk te bereiken. Er is vrijdag namelijk op meerdere plekken, ook in onze regio, extra getest op de aanwezigheid van blauwalgen en dus zijn er updates over de stand van zaken.

Er was al op vier locaties een negatief zwemadvies vanwege blauwalgen van kracht. Dat zijn Brielse Meer Zoom West, Brielse Meer Camping Krabbeplaat, Oostvoornse Meer zuidzijde en Oostvoornse Meer noordzijde. Voor de Bernisse Zuidland oostzijde is sinds woensdag 1-8 een waarschuwing van kracht en sinds vrijdag 3-8 is daar de locatie Brielse Meer Brielsebrug Zuidzijde bijgekomen. 

Sinds vrijdagmiddag 3-8 is er ook een negatief zwemadvies bijgekomen voor het buitenstrand bij Camping de Meeuw in Brielle, een waarschuwing voor het strand op de camping zelf en een waarschuwing voor Camping de Krabbeplaat. 

Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant