Afbeelding

Waterscouts van Geysendorffergroep winnen de RZW!

Actueel 596 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen weekend werd alweer de 49ste editie van de Roei,Zeil en Wrikwedstrijden (RZW) gehouden op het Brielse Meer. De RZW is de jaarlijkse krachtmeting tussen de waterscouts uit de regio (Admiraliteit 14). Naast de waterscouts van de Geysendorffergroep uit Westvoorne deden er aan deze wedstrijden op Zeeverkennerscentrum de Visserij in Rozenburg ook scoutinggroepen mee uit o.a. Brielle, Hellevoetsluis, Goedereede, Schiedam, Spijkenisse, Heenvliet, Vlaardingen, Barendrecht, Alblasserdam en Rotterdam.

Dit jaar deed de Geysendorffergroep mee met boten in zowel de Zeeverkenners, Wilde Vaart en Loodsen leeftijdscategorie. Ondanks de korte nachtjes, de vele opgelopen blaren en spierpijn, bleven alle waterscouts zich erg enthousiast en fanatiek inzetten bij de verschillende onderdelen. Al roeiend, zeilend en wrikkend werden er dan ook verschillende medailles gewonnen door de Geysendorffers. En bij de prijsuitreiking bleken zij ook (voor alweer het derde jaar op rij!) het groepsklassement gewonnen te hebben. Maar nog belangrijker was dat het voor de zeeverkenners en Wilde Vaarders weer een erg gezellig kamp is geweest zo met de andere scouts uit de regio.

Dit weekend was helaas alweer het laatste kamp van hun vaarseizoen, waarin eerder dit jaar al vele andere wedstrijden en kampen zijn georganiseerd. Voorlopig blijven hun lelievletten nog een paar weken in het water liggen zodat er nog even lekker gezeild kan worden door leden van deze groep. Wil jij een keertje meevaren in één van de zeilboten en er een gezellige dag van maken op en rond het water. Kom dan een keer mee doen met de zeeverkenners! De waterscouts is bedoeld voor jongens en meiden vanaf 10 jaar waarvoor vrijwel elke zaterdag tussen 11 en 15 uur een gezellige opkomst op de planning staat.

Ook voor jongere kinderen (vanaf 6 jaar) heeft de Geysendorffergroep een leuke speltak namelijk de welpen. Deze jongens en meisjes komen elke zaterdagmiddag bij elkaar bij hun eigen clubgebouw gelegen op een prachtige locatie midden in de duinen van Westvoorne. Om hier allerlei verschillende uitdagende activiteiten te ondernemen in de buitenlucht, of bij slechter weer binnen in het clubgebouw. Natuurlijk is het ook hier mogelijk om gezellig een keertje vrijblijvend mee te doen om zelf te ontdekken hoe leuk scouting is! Voor meer informatie over deze scoutinggroep kunt u contact opnemen met: info@scoutingwestvoorne.nl. Maar ook op de website www.scoutingwestvoorne.nl is veel informatie over de groep te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant