Open Dag Verenigingsgebouw 'De Remise' | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Ontdek Voorne in miniatuur. Foto: PR.
Ontdek Voorne in miniatuur. Foto: PR. (Foto: PR)

Open Dag Verenigingsgebouw 'De Remise'

  •   177 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne - Op 13 oktober vindt er bij 'De Remise', gevestigd aan Pinnepot 9 te Oostvoorne, van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag plaats georganiseerd door alle gebruikers.

De gebruikers zijn: Hobby Werkplaats Westvoorne (HWW), de Volksuniversiteit Westvoorne (VU), Vogelvereniging De Siervogel (VSV) en de Voornse Modelspoor Vereniging (VMV).

Hobby Werkplaats Westvoorne
De HWW is een stichting voor hobbyisten, die vrijwillig en op professionele wijze hand- en spandiensten verrichten. De stichting kent drie speerpunten, namelijk de klussendienst, de timmerclub voor kinderen en Gered Gereedschap. En vooral niet vergeten: de 'rollatorkeuring' in bejaardenhuizen en de ANWB fietsverlichtingsactie zijn jaarlijks terugkerende activiteiten.

Volksuniversiteit Westvoorne
De VU gebruikt Het Dorpshuis, waar al haar creatieve activiteiten zijn ondergebracht. Denk hierbij aan cursussen tekenen en schilderen, vormen in steen, minibouw en kook- of bakcursussen. Bij hun stand kunt u informatie en uitleg krijgen over het volledige cursusprogramma VU 2018/2019.

De Siervogel
De VSV is een vereniging, welke o.a. als doelstelling heeft om middels het houden en kweken van vogelsoorten, die al jarenlang niet geïmporteerd mogen worden in Nederland, deze toch voor Nederland te behouden. Zij volgen voor het kweken de richtlijnen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, en regelmatig wordt er een keuring door keurmeesters uitgevoerd. Tijdens de Open Dag kunt u vogels bewonderen bij de stand en kennis maken met deze tak van sport. Bijzondere aandacht voor de rayontentoonstelling op 26 t/m 28 oktober in Duinpaviljoen de Linde, Gorslaan 25 op het Kruininger Gors in Oostvoorne. Info over de tijden kunt u vinden in de stand.

Voornse Modelspoor Vereniging
En last but not least, de VMV. Zoals de naam al zegt houdt deze vereniging zich bezig met modelspoor. Zij bouwen op schaal zgn. modules, van een specifiek RTM spoortraject. Zo zijn er bijv. de RTM modules, module Rotterdam-Rosestraat, Spijkenisserbrug en traject Oostvoorne-strand. Deze modules kunt u bekijken in het gebouw. Denk niet, dat dit bouwen is volgens een doosje, want veelal wordt alles zelf gebouwd vanaf tekeningen en foto's en maken ze zelf de onderdelen. Niet onbelangrijk om te vermelden, dat de VMV internationale faam geniet met hun spoormodules, en dat zij regelmatig gevraagd worden om deel te nemen aan beurzen en tentoonstellingen, om deze banen te showen. Op deze dag staat er ook een spoor modelbaan LGB buiten opgesteld. Grote modellen, die tot de verbeelding zullen spreken en die ook zullen rijden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>