Het team van de Antillen met v.l.n.r. staand Bibi Statie, Wilbert Pourier, Julian Arindell, Berto Mercera, Wim Vermeulen en zittend Nando Frans en Melvin Zimmerman. * Foto: copy wright Antillen-team.
Het team van de Antillen met v.l.n.r. staand Bibi Statie, Wilbert Pourier, Julian Arindell, Berto Mercera, Wim Vermeulen en zittend Nando Frans en Melvin Zimmerman. * Foto: copy wright Antillen-team. Foto: PR

Wim Vermeulen de motor van het Antilliaans walking footballteam

Actueel 487 keer gelezen

Schijndel – Geboren op Curaçao. Opgegroeid in Oostvoorne en tegenwoordig met pensioen in het Brabantse Schijndel. Voormalig jeugdvoetballer van OVV, Wim Vermeulen is inmiddels dan wel 75 jaar, maar achter de geraniums zitten staan bepaald niet in zijn woordenboek.

Vermeulen is sinds hij door zijn kleinzoon Lars (15) via de website van PSV Eindhoven werd gewezen op 'Walking Football', volkomen verknocht aan deze aantrekkelijke manier van bewegen voor ouderen.

Ambassadeur
Inmiddels is Vermeulen ambassadeur van de Old Stars, de walking football-afdeling van PSV. En daarnaast is hij de drijvende kracht achter het Antilliaanse walking football-team, dat bestaat uit in Nederland woonachtige 55-plussers met een Antiliaanse achtergrond.

Om zijn status als walking football-speler compleet te maken, maakt de in Oostvoorne opgegroeide Vermeulen ook deel uit van het Brabantse walking football-team en behoorde hij bij de voorselectie van het Nederlands team dat in mei van dit jaar brons won op het WK in het Engelse Bristol.
OVV A
Wim Vermeulen werd in 1952 geboren in Willemstad Curaçao. Teruggekeerd in Nederland meldde hij zich op zijn twaalfde jaar bij OVV. Onder de bezielende leiding van trainer Frits Meijer kreeg hij toen de basis mee. Verder dan OVV A en daarna een enkele wedstrijd in het eerste kwam hij niet. Want na zijn school- en diensttijd bij de Koninklijke Marechaussee moest er gewerkt worden. Vermeulen vertrok daarna uit Oostvoorne en volgde een opleiding voor verkoopleider bij de HEMA waardoor hij doordeweeks niet meer kon meetrainen.
Het was zijn 15 jarige kleinzoon Lars die opa Wim (75) nu drie jaar geleden de tip gaf: 'Opa ik heb een nieuwe levenservaring voor je, Walking Football bij PSV OldStars, kijk maar eens op de website van PSV.' Het werd het begin van een opmerkelijke 'carriere' voor Vermeulen. Nadat hij 1 jaar deze hele leuke sociale bewegingsssport voor ouderen bij PSV had gevolgd werd hij fan, kartrekker, ambassadeur en beoefenaar van OldStars walking football. Hij volgde een coachingcursus walking football bij KNVB docent Bart Logchies en de huidige fysio van ons nationale voetbalelftal Rene Wormhoudt. Peter Cocu (de vader voormalig international en ex-PSV-trainer Philip Cocu) selecteerde hem daarna voor het Brabantse walking footballteam.

Antilliaans walking footballteam
Door zijn contacten met landelijke projectleider OldStars Ouderenfonds Johan Annema begon Wim Vermeulen vol motivatie en enthousiasme aan het begin van de zomer, vrijwillig, met zoeken naar spelers voor een gedroomd Antilliaans walking football-team. Te bestaan uit Nederlandse 55-plussers met een Antilliaanse achtergrond. Ze deden in de laatste week van september in stadion van Cambuur Leeuwarden mee aan het de eerste editie van het Multiculturele OldStars walking football-festival.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant