Afbeelding
Uw lokale ondernemer

Boekhandel Hoofdstuk Een

Actueel 353 keer gelezen

Onze boekenwinkel is echt uniek in deze regio

Brielle – Boekhandel Hoofdstuk Een aan de Nobelstraat 16 bestaat in november al weer 26 jaar. Deze bijzondere boekenwinkel wordt al vanaf het begin gerund door de eigenaren, en tevens echtpaar, Jan en Petra Biesheuvel.

Boeken, wenskaarten en een klein assortiment met tijdschriften. Dat is in het kort samengevat waar je bij Hoofdstuk Een voor terecht kunt. "Maar we verkopen voornamelijk boeken", vertelt Jan. "Dat is wel echt ons ding. Hiermee hebben we ook een vaste klantenkring opgebouwd. Sommigen zien we hier in de kinderwagen binnen komen en die komen dan later weer terug met hun eigen kinderen. Een boekenwinkel als Hoofdstuk Een is eigenlijk uniek in onze regio. Er zijn er maar heel weinig en zeker niet met een dergelijk groot assortiment. Uniek bij ons is ook dat we geheel zelfstandig zijn", vertelt Jan. "We kunnen dus helemaal onze eigen koers varen."

Leesfreaks
Om een dergelijke winkel met zoveel passie te runnen zoals dat Jan en Petra doen, moet je zelf ook wel een beetje een leesfreak zijn. Beiden lezen dan zelf ook graag een goed boek. "Ik lees graag voor The Young Adult, thrillers en romans", zegt Petra. "En jeugdboeken leest Petra ook veel", vult Jan haar aan. "Ikzelf lees weer graag voor de wat oudere jeugd en literatuur, maar ook fantasy. Wij zijn dan ook fantasy specialist. Daarom hebben we ook twee grote kasten met alleen maar fantasy staan. Mede door het zelf lezen van diverse boeken, kunnen wij een goed advies geven als mensen dat willen. Ook lezen we veel recensies."

Samenwerken
Vanuit Boekhandel Hoofdstuk Een wordt er ook veel samengewerkt. "Zo werken we bijvoorbeeld veel samen met het BREStheater in Brielle, Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis en met de bibliotheek en het museum", vertelt Petra. "We organiseren dan gezamenlijk lezingen of andere activiteiten waarin boeken bijvoorbeeld gecombineerd worden met cabaret of muziek. We proberen daarin ook onderscheidend te zijn en dus echt iets bijzonders te organiseren. Ook doen we vaak boeksigneersessies of werken we mee aan een boekhandelstournee."

Evenementen
Brielle kent een aantal evenementen die jaarlijks plaats vinden en ook daar werken Jan en Petra vaak aan mee. "Brielle achter de Voordeur is er daar bijvoorbeeld een van", vertelt Jan. "En natuurlijk ook het Vertelfestival en de Ladies Night. Maar ook aan nieuwe dingen doen we graag mee. Zo zijn we dit jaar voor het eerst gevraagd om in augustus op het Castle Fest te staan met een stand met alleen maar fantasyboeken en dat was echt heel leuk. Hoe leuk is het dan ook dat een bekende fantasyschrijfster als Robin Hobb bij ons in de stand boeken staat te signeren. Dat was gewoon echt heel erg gaaf om te doen en zeker ook voor herhaling vatbaar!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant