[Uw lokale ondernemer] De Oude Proeftuin | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Uw lokale ondernemer

De Oude Proeftuin

  •   179 keer gelezen   Actueel

Wij hebben echt heel veel plezier in wat we doen

Rockanje – De Oude Proeftuin aan de Heveringseweg 3 bestaat al sinds 1906 en is een echt familiebedrijf. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de derde generatie, namelijk broer en zus Anneke en Jan de Snaijer.

"Onze opa is destijds het bedrijf begonnen", vertelt Anneke. "Mijn vader heeft het overgenomen en opgebouwd tot wat het nu is. Wij zijn er ongeveer 15 jaar geleden mee verder gegaan. Wel hebben we onze eigen draai eraan gegeven. Ook runnen we ieder onze eigen kant, dus Jan regelt het kwekerijgedeelte met de buitenplanten en de kerststerren en ik regel alles binnen in de winkel. Uiteraard helpen we elkaar daar waar nodig is."

Vakidioten

"We hebben echt heel veel plezier in wat we doen", vervolgt Anneke, "we zijn dan ook echte vakidioten. We genieten iedere dag van al die mooie producten om ons heen. Wij hebben gewoon een prachtig vak. Zeker nu vind ik dat, want de mooiste periode van het jaar, de herfst, komt eraan. Voor een bloemist is de herfst echt genieten met de kleurenpracht, de dingen die je kunt maken en de aanloop naar de kerst. Ik heb er weer zin in!"

Onder de deskundige leiding van Anneke worden er ook workshops gegeven bij De Oude Proeftuin. "Voor de komende maanden staan er weer een aantal hele leuke gepland", vertelt Anneke. "De eerste daarvan staan in het teken van de herfst. Wat we precies gaan doen, blijft altijd een verrassing tot het laatste moment. Mijn inspiratie ervoor haal ik overal vandaan, dus bijvoorbeeld vakbladen of beurzen, maar ook door het wandelen in de natuur wat ik graag doe. Op onze website www.oudeproeftuin.nl vind je de data en kun je je ook opgeven."

Vast in het assortiment bij De Oude Proeftuin vind je ook het bekende Fidrio glas. "Zij ontwikkelen in het voorjaar en in het najaar nieuwe series", vertelt Anneke. "Ik kan nooit wachten tot het er weer is. De combinatie van bloemen met dit kleurrijke glaswerk is echt prachtig. Fidrio levert overigens niet direct aan consumenten, wij zijn dus dealer van Fidrio."

Bloemen en planten

Bij De Oude Proeftuin is er een grote keuze in bloemen en planten. Waar zij met name sterk in zijn, zijn onder meer de rouwstukken. "Met bloemen kun je je hart laten spreken", zegt Anneke. "Bloemen zijn heel persoonlijk. Zeker als je de mensen kent, weet je ook waar ze van houden en wat ze mooi vinden. Ook een bruidsboeket moet niet standaard zijn, maar juist heel persoonlijk. De interactie met de klant is dus heel belangrijk.  En daarin proberen wij ons dus te onderscheiden. Ook met planten is niet alles standaard. Bij iedere plant hoort een mens. Een goed advies daarin is dus ook van belang. Want een huis is tenslotte pas echt af als er planten in staan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>