[Uw Lokale Ondernemer] Oefentherapie Cesar | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: Evelien Holleman
Uw Lokale Ondernemer

Oefentherapie Cesar

  •   48 keer gelezen   Actueel

Goed bewegen kun je leren!

Brielle/Hellevoetsluis - Heb je regelmatig klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, nekpijn of heb je last tijdens bewegen, sporten of tijdens het uitoefenen van je werk? Dan heb je waarschijnlijk baat bij Oefentherapie Cesar. Laura Kokshoorn heeft sinds 2006 een praktijk voor Cesartherapie in Brielle, acht jaar later kwam er een tweede praktijk bij in Hellevoetsluis waar zij zowel volwassenen als kinderen behandelt.

"We bewegen de hele dag, maar soms kunnen door pijn, ziekte of spanningen dagelijkse 'gewone' bewegingen verstoord raken waardoor klachten kunnen ontstaan." Laura kan u helpen uw houding en bewegingen te verbeteren.

Iedereen is zijn eigen therapeut
Laura wist al op de middelbare school dat zij mensen wilde gaan helpen te leren lichamelijke problemen op te lossen zodat zij niet meer afhankelijk van anderen hoeven te zijn. Als iemand leert hoe klachten ontstaan en actief wordt betrokken in het proces om de klachten te verminderen dan worden ze zo hun eigen therapeut. "Wat doe ik iedere dag waardoor ik pijn in mijn rug krijg? Waarom heb ik steeds hoofdpijn? Als je dat weet dan motiveert dat je om er actief mee bezig te zijn en het probleem te gaan oplossen."

Scoliose
"Vroeger werd scoliose, een vergroeiing van de rug, vaak geconstateerd door de schoolarts, tegenwoordig is dat niet meer het geval. Scoliose kan ontstaan door een verkeerde houding of door een hele snelle groei waardoor rugwervels en spieren niet meer in balans zijn. Met gerichte oefeningen kan een verergering van de vergroeiing worden tegengegaan."

Slaaptherapie
"Sinds kort ben ik ook slaapoefentherapeut", vertelt Laura, "hiermee help ik mensen beter te leren slapen en niet afhankelijk te zijn van slaapmedicatie zoals melatonine en zwaardere medicijnen. Samen kijken we waarom jij slecht slaapt en hoe we dat kunnen aanpakken middels cognitieve gedragstherapie. Wat zijn jouw inslaap gewoonten? Hoe beïnvloedt het verwerken van de dag jouw slaap? Je leert ontspannen en bewust te worden van je gedrag voordat je gaat slapen. Laptop, telefoon en fel licht remmen de aanvoer van natuurlijke melatonine waardoor je later slaapt en vaker wakker bent. Heb je een onregelmatige slaap en geef je daar aan toe dan went je lichaam daar aan waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt. En dat gaan we samen proberen te doorbreken."

Wil je meer informatie over oefentherapie, slaaptherapie en de mogelijkheden om met jouw klachten aan de slag te gaan zodat je na een aantal behandelingen zelf je klachten kunt oplossen? Neem dan contact op met de praktijk. Doe dan een gratis en vrijblijvende houdingscheck bij de praktijk. Na de intake stel je samen met de oefentherapeut het behandeldoel en behandelplan vast.

Oefentherapie Cesar
Laura Kokshoorn

Maarland Noordzijde 87, 3231 CH Brielle
www.cesarbrielle.nl
06-52278144

Waterman 22, 3225 EL Hellevoetsluis
www.cesarhellevoetsluis.nl
06-34660628


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>