Afbeelding

Strand Westvoorne ook in 2018 zeer schoon

Actueel 284 keer gelezen

Rockanje - Gemeente Westvoorne heeft deze zomer de hoogst haalbare beoordeling behaald bij de verkiezing 'Schoonste strand van Nederland'. Dit is het 11e jaar dat de Eerste en Tweede Slag in Rockanje vier sterren krijgen.

Bij deze verkiezingsuitslag hoort een plaquette met vier sterren. Op 18 oktober heeft wethouder Marja Roza-de Pijper deze plaquette feestelijk opgehangen op het strandplein aan de Tweede Slag in Rockanje. Daarbij maakte ze gelijk van de gelegenheid gebruik om de mensen in het zonnetje te zetten die zich permanent inzetten voor onze schone stranden, waaronder de medewerkers van 'Voorne-Putten Werkt'.

Erkenning

"Dit is het moment om de mensen te bedanken die altijd in weer en wind klaar staan om ons strand schoon te houden. Deze viersterren-erkenning, de QualityCoast Platinum Award en de Blauwe Vlag, zijn allemaal het bewijs dat onze stranden voor inwoners en bezoekers van Westvoorne zeer aantrekkelijk zijn", aldus Marja Roza-de Pijper.

Stichting Schoon Strand

Stichting Nederland Schoon organiseert ieder jaar een verkiezing voor het schoonste strand. Daarmee stimuleren ze beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders het strand schoon te houden. Naast een score van het publiek worden er ook door deskundigen o.l.v. de ANWB metingen gedaan. Het publiek beoordeelde de Eerste Slag en de Tweede Slag met 'uitstekend'. De ANWB jury gaf Westvoorne een hoge eindscore van 4.7 op een schaal van 5.

Voorne-Putten Werkt

De medewerkers van Voorne-Putten Werkt zorgen het hele jaar door dat het Badstrand van Rockanje vrij is van zwerfafval. Ook legen zij de afvalbakken op en nabij het strand. In het strandseizoen moeten de werkzaamheden voor 10 uur in de ochtend klaar zijn. "In korte tijd is dan veel mankracht en materieel nodig. Je verbaast je soms wat mensen achter laten: parasols, strandstoelen, champagneflessen, lege en halfvolle frietbakjes en heel veel bierflessen en blikjes" vertelt Kees Kempe, Teamcoördinator Groen & Schoon, "En hoe vreemd het misschien mag klinken het opruimen geeft veel voldoening. We doen het al ruim 20 jaar met veel enthousiasme".

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant