Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Tentoonstellingen in het Gors: herfstuitje voor dierenliefhebbers

Actueel 311 keer gelezen

Oostvoorne – Ze vormden weer een leuk uitje ter afsluiting van de herfstvakantie, de tentoonstellingen van vogelkweekvereniging De Siervogel en kleindierensportvereniging Fauna Sport. Ze zorgden in het afgelopen weekeinde voor een grotere oktoberdrukte dan gebruikelijk in het Kruininger Gors in Oostvoorne .

Vorige week vrijdagavond opende voorzitter Lars Schipper van De Siervogel de jaarlijkse tentoonstelling van zijn vereniging in het Duinpaviljoen aan de Gorslaan met het bedanken van de sponsors die de tentoonstelling mede mogelijk hadden gemaakt. Schipper zette tevens zijn opa Kees van den Berg, met 465 punten winnaar van de wisseltrofee, in het zonnetje. 'Opa,' sprak Lars, 'je zei dat je nog één keer wilde knallen op onze tentoonstelling. Nou, dat heb je gedaan hoor!' Afgevaardigde Kees Diepstraten van de rayons 4 en 6, waaronder de Siervogel valt, opende vervolgens de deur naar de zaal waar de vogels vrolijk kwetterend, wachtten op de aandacht die ze verdienden.

Uitslagen De Siervogel
bondskruis: Lars Schipper; aangewezen vogel: Henk van Meerde; beste kromsnavel: Lars Schipper; beste kanarie: Henk van Meerde; beste tropische vogel: Kees van den Berg; wisseltrofee: Kees van den Berg (465 punten). jeugd: beste grasparkiet: Robin van den Berg; beste tropische vogel: Zoë Schelt; algemeen klassement jeugd: 1. Zoë van Schelt.

Jubileum
Kleindierensportvereniging Fauna Sport kreeg alweer voor de twintigste keer onderdak in een van de warenhuizen bij Tuincentrum Voorne aan de Oostvoornse Heijndijk. 'Fauna Sport is in 1960 opgericht,' aldus secretaris van de vereniging, Peter de Vries. 'Over twee jaar bestaan we dus zestig jaar. We moeten ons nog gaan beraden of we speciale aandacht gaan geven aan dat diamanten jubileum. En zo ja, hoe we dat gaan doen. Maar ik hoop zeker dat we het jubileumjaar dan hier bij Jan Roskam aan de Heijndijk kunnen vieren. Hier zitten we nu al langer dan in elke accommodatie waar we voorheen onze tentoonstelling hielden.'

Uitslagen Fauna sport
konijnen: 1. Jaco van Toledo (Brielle); cavia's: 1. Michael van de Heykant (Spijkenisse); kleine knagers: Combinatie De Vries (Vierpolders); grote hoenders: 1. Arjen van de Most (Heenvliet); dwerghoenders: Combinatie De Vries (Vierpolders); jeugd: 1. Lana de Vries (Vierpolders); sierduiven: 1. Ard Klepper (Ouddorp); jeugd: Niels Luime (Ouddorp); siervogels: Francis Kriessels (Spijkenisse); oorspronkelijke watervogels: 1. Paul Voogd (Ouddorp); jeugd: 1. Niels Luime (Ouddorp); gedomesticeerde watervogels: 1. Arco Luime (Ouddorp).

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant