Afbeelding

Judolessen op OBS De Bosrand

Actueel 506 keer gelezen

Oostvoorne - Leerlingen van alle groepen van basisschool De Bosrand krijgen schooljudolessen. Door de judosport krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, groeit de zelfbeheersing en de mate waarin er rekening wordt gehouden met anderen. En dat is erg belangrijk op De Bosrand.

Sinds augustus dit jaar is OBS De Bosrand in Oostvoorne een feit. De leerlingen gaan nu ruim 8 weken met plezier naar de prachtig verbouwde school aan het Mildenburgbos. Vanwege de positieve resultaten zijn de schooljudolessen volledig geïntegreerd in de klas- en gymnastieklessen. Deze lesmethode heet '1 + 1 = 3' en biedt, vanuit een positieve invalshoek, handvatten om met belemmeringen om te leren gaan. Zo biedt de gymles een unieke situatie en mogelijkheden om kinderen bewust(er) te maken van sociale-, mentale- en emotionele vaardigheden, die ze in de dagelijkse (school)praktijk nodig hebben.

Judosport is een vechtsport en heeft per definitie een conflict in zich. Tegelijkertijd zijn er de specifieke judo-oefeningen, regels en etiquette, waarmee discipline, veiligheid, respect, zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar naar voren komen. Ook gaan leerlingen en leerkrachten door de methode één taal spreken. Het resultaat is dat leerlingen in hun hoofd sterker worden, zich socialer gedragen en beter gaan presteren.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant