Afbeelding

Westvoorne zoekt samenwerking met inwoners

Actueel 308 keer gelezen

Westvoorne - Gemeente Westvoorne wil vaker samen met inwoners invulling geven aan het gemeentelijke beleid. Dit is een van de speerpunten uit het collegeprogramma De toekomst in het vizier. Op 12 november behandelt de gemeenteraad de begroting 2019.

Het collegeprogramma is een uitnodiging aan alle inwoners en ondernemers om mee te praten. Denk hierbij aan een breder aanbod van toeristische en recreatieve activiteiten of op welke manier culturele, sociale en maatschappelijke voorzieningen behouden moeten worden. Hierover en meer wil de gemeente met inwoners in gesprek. Het college is hiermee in oktober al gestart door bijeenkomsten te organiseren in Oostvoorne, Tinte en Rockanje.

Behoud van karakter

"Onze dorpskernen hebben een uniek karakter, dat we graag willen behouden en versterken", vertelt wethouder Jorriena de Jongh. "Tegelijkertijd zien we verschillende ontwikkelingen op ons afkomen. Denk aan de samenwerking Voorne, de opgave om voor extra woningen te zorgen voor ouderen én voor jongeren en, in breder perspectief, de energietransitie: de internationale afspraak om steeds meer gebruik te maken van duurzame energiebronnen. We willen vooruit, mét behoud van eigenheid van de kernen."

Sluitende meerjarenbegroting

Voor 2019 is door het college een sluitende begroting opgesteld. Naast het vinden van financiële ruimte voor de nieuwe plannen is het college er ook in geslaagd de begroting voor de komende jaren sluitend te krijgen.

Besluitvorming

Op 12 november besluit de raad over de begroting. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen of online volgen op www.westvoorne.nl/raadlive. De begroting en het collegeprogramma zijn digitaal in te zien op www.westvoorne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant