Omarm de gezinnen van de Voedselbank | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl

Omarm de gezinnen van de Voedselbank

  •   44 keer gelezen   Actueel

Regio - Op een warme zomeravond kwamen Jan Gerssen en Hans van Hoof van LinQ Media en ds. Lennart van Berkel namens de kerkelijke stichting Vrede voor de Stad (incl. de Voedselbank Spijkenisse e.o.) bij elkaar. Het was hoog tijd om na te denken over het vervolg van de Glazen Stal 2017. De naam Glazen Stal werd al vrij snel losgelaten. Het was onzeker of er wel een Glazen Huis 2018 zou komen en diverse mensen hadden vorig jaar bovendien aangegeven liever geld te geven aan een lokaal doel. Zo werd die avond de naam 'Omarm' geboren. De tweede vergadering schoven ook Dennis Houben en Melanie Murray namens BIZ Stadscentrum aan en al pratende werden we steeds enthousiaster. Voor dit project moesten we gaan!

Een nieuw project rondom Kerst waarin we inwoners, bedrijven en organisaties uitdagen elkaar te 'omarmen'. En daarbij gaat het in het bijzonder 'om de armen'. Dit eerste jaar willen we ons ontfermen over de gezinnen van de Voedselbank. We willen de kinderen die opgroeien in armoede een stralende Kerst(vakantie) bezorgen. En als de kinderen stralen, zien de ouders de toekomst waarschijnlijk ook weer wat lichter in. En andersom ook, dus indirect zetten we ons ook voor de ouders in.

De Voedselbank organiseert samen met alle kerken al een Sint-actie, maar nu kan er eindelijk met Kerst ook extra aandacht zijn. Wat zijn de plannen en hoe kunt u als inwoner, ondernemer of organisatie dit project 'omarmen'? Het project bestaat uit 3 delen: de kerstvakantietassen, kerstpakketten en een geldinzameling.

Kerstvakantietassen

Tot aan vrijdag 14 december a.s. zijn we vooral druk bezig met het benaderen van sponsoren om de kerstvakantietassen te vullen met tal van cadeaubonnen met uitjes (zwembad, bioscoop, indoorspeeltuin etc.) voor de kinderen, om kerstcadeautjes (speelgoed, kerstboom) te kunnen kopen en voor persoonlijke verzorging voor de ouders (kapper, beautybehandeling, parfum etc.). Als bedrijf kunt u producten, diensten of bonnen sponsoren. U wordt daarmee genoemd op o.a. de website, Facebook, in advertenties, in commercials via LinQ Media en rondom het muziekpodium op het Uitplein. De tassen zullen vrijdag 14 december a.s. via de Voedselbank verspreid worden onder de gezinnen.

Doneer uw kerstpakket

Tot slot is er de mogelijkheid om uw kerstpakket te doneren aan de Voedselbank. Afhankelijk van het aantal kerstpakketten kunnen we de kerstpakketten compleet schenken aan de gezinnen en anders worden ze uitgepakt en verdeeld. Bij voorkeur langs brengen vóór vrijdag 21 december, maar later kan ook.

Geldinzameling

Vanaf dit persbericht, maar vooral in de periode van 14 t/m 23 december a.s. willen we ook geld inzamelen voor de gezinnen van de voedselbank. Dit geldt zal deels gebruikt worden voor de exploitatie van de Voedselbank en initiatieven voor de gezinnen gedurende het jaar. Dit willen we o.a. doen door:

* Gesponsorde kerstballen in de (kerst)bomen in het centrum

* Verkoop van polsbandjes met 'Omarm'-logo en opvouwbare shoppers

* Ondernemers te vragen een product/dienst uit hun assortiment als actie-artikel(en) te bestempelen waarvan (een deel van) de netto-opbrengst naar 'Omarm' gaat en collectebussen bij de kassa's

* In het bijzonder zal dit gelden voor horecaverkoop rondom het podium op het Uitplein, waar tal van (lokale) artiesten en koren zullen optreden. Uiteraard zijn er ook collectebussen om te doneren.

* Een giftenpot voor dit doel bij de Kerstwandeling (tijdens deze wandeling loopt u langs scenes uit kerstverhaal die op een aantal plaatsen in het centrum worden uitgebeeld) op vrijdagavond 14 december eerste groep start om 17.30 uur bij de Dorpskerk (opgeven via De Boekenberg)

* De deurcollecte na de Sound of Christmas uitvoeringen in de kleine zaal van Theater De Stoep om 17.00 en 20.00 uur op zaterdag 15 december

* De Rotary Santa Run op vrijdagavond 21 december op het Uitplein – koop een kerstmanpak plus polsbandje en loop mee als individu, gezin, vriendengroep, collega's, sportteam, klas etc. zie www.rotarysantarun.nl

* Ook op de Swanmarket op zaterdag 15 december is er gelegenheid om een kerstmanpak of een bandje te kopen of te doneren.

* Tal van andere lokale initiatieven van inwoners, scholen, organisaties, verenigingen (sport, welzijn en cultuur), bedrijven, ondernemersverenigingen en business clubs etc. om geld in te zamelen voor dit prachtige project.

* Tot slot zijn we ook in gesprek met de basisscholen om te kijken of we iets kunnen doen voor de kinderen die met honger naar school komen. Er zijn mooie, inspirerende voorbeelden uit Rotterdam zoals Johan Muurlink 'de boterhammenman' op Zuid en groenteboer Frans van de Polder in Noord.

Er zijn 198 gezinnen klant bij de Voedselbank met 283 kinderen tot 18 jaar. We streven naar minimaal 100 euro per gezin in bonnen of geld, dus een kleine € 20.000. Een ambitieus doel, maar als iedereen (een beetje) meedoet, gaat dit zeker lukken!

Hopelijk wilt ook u dit mooie initiatief omarmen?! Kom langs, doneer, sponsor, neem deel of organiseer zelf een leuke actie voor dit goede doel. Zo kunnen we met elkaar een sfeer in Nissewaard creëren die past bij de Kerstgedachte en waarbij we met elkaar verbonden zijn en omzien naar onze kwetsbare medemens. Voor meer informatie zie www.omarm.nl of via Facebook.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>