Redt het Speelgoedhuis de Kledingbank? | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: Wil van Balen

Redt het Speelgoedhuis de Kledingbank?

  •   95 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Het Speelgoedhuis is een project van de Kledingbank ZHE. In het pand dat velen nog kennen van de bloemenzaak die er was gevestigd, is hard gewerkt om een zo ruim mogelijke speelgoedwinkel te openen.

Het doel van de winkel is drieledig: allereerst twee keer per jaar gratis speelgoed verstrekken aan kinderen van klanten van de kledingbank. Daarnaast het verkopen van nieuw en gebruikt speelgoed voor low-budget prijzen. Hoofddoel: op die manier structurele inkomsten voor de Kledingbank ZHE genereren. De winkel wordt gerund door 19 vrijwilligers en dat is natuurlijk ook bijzonder te noemen. Al deze mensen hebben het hart op de goede plaats zitten en doen iets voor mensen die het tijdelijk net even wat minder hebben.

Het was vrijdag 9 november tijdens de opening een drukte van belang. Walter Hendriks, coördinator van de Kledingbank ZHE is in zijn nopjes met het resultaat van het opknappen van de winkel. Het is er mooi licht geworden en de eerste klanten vinden goed hun weg. Op de vraag hoe hij tot de opening van deze winkel is gekomen, vertelt Walter dat de winkels (er wordt nog een winkel geopend in Middelharnis aan de Voorstraat 36A) de financiële basis voor de kledingbank moeten gaan vormen. "2019 is het jaar van de waarheid", geeft hij aan. "Wij krijgen geen steun van de gemeente en op dit moment moet er maandelijks geld bij", zegt hij doelend op de kledingbank.

Turning point
Walter die voorheen een assurantiekantoor bestierde, vertelt over het turning point in zijn leven. Vanuit de Stichting Child of Uganda bezocht hij kinderen die in de gevangenis zitten, omdat ze bedelden (bedelen is verboden in Uganda). Op zijn vraag "Hoe kun je toch zo stralen als je hier in de ellende zit", antwoordde een van de jongens "rijkdom zit in je hart". Sindsdien ging de knop om bij Walter en zijn vrouw Corina. Nu zetten zij zich samen in Nederland in voor de mensen die het het hardst kunnen gebruiken.

Het Speelgoedhuis verkoopt geen rommel en is gewoon een degelijke speelgoedwinkel met de laagste prijzen in de hele regio. Er wordt zowel nieuw als gebruikt speelgoed verkocht. Het gebruikte speelgoed is zorgvuldig gecontroleerd en schoongemaakt, zelfs aan nieuwe batterijen is gedacht. Kom eens langs om met eigen ogen te zien wat er allemaal in de winkel staat. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuw en gebruikt speelgoed zoals spelletjes, poppen, puzzels, auto's, kleine computers, keyboards en schoolspullen. Er is ook een hoek met babykleding.

De winkel is van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. U kunt contant of met pin betalen. U bent van harte welkom aan de Rijksstraatweg 51 in Hellevoetsluis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>