Werkgroep Maria Rust bestaat 15 jaar: lancering nieuwe website | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
} Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: Jos Uijtdehaage

Werkgroep Maria Rust bestaat 15 jaar: lancering nieuwe website

  •   83 keer gelezen   Actueel

Rockanje - Op vrijdag 23 november a.s. lanceert de werkgroep Maria Rust de nieuwe website van de oude begraafplaats aan de Zeeweg in Rockanje. Wethouder Wilbert Borgonjen zal op de knop drukken om de nieuwe website te onthullen.

Dit valt samen met de vijftiende verjaardag van de werkgroep, die in 2003 als onderdeel van de Historische Vereniging Westelijk Voorne (HVWV) van start ging. Op deze feestelijke en informatieve middag is iedereen welkom in Stuifakkers te Rockanje, van 14.00 tot 17.00 uur.

Website: wat en hoe?
Werkgroepslid Jaap van der Veld ging in 2006 een cursus volgen om zelf een website te leren bouwen. Zo kon de website van Maria Rust op 26 april 2007 tijdens de algemene ledenvergadering van de HVWV worden gepresenteerd: begraafplaatsmariarust.nl.

Groot succes
De website werd een groot succes, vooral omdat die duizenden namen en honderden documenten, foto's, rouwkaarten, advertenties en andere informatie over iedereen die op Maria Rust begraven is – ruim 4.000 mensen.

De geschiedenis van het dorp
Veel mensen die op zoek zijn naar informatie over familieleden, raadplegen de website en, omgekeerd: veel mensen dragen nieuwe informatie aan, vooral foto's en feiten uit de geschiedenis van hun eigen familie. Op die manier wordt er hoe langer hoe meer bekend van de geschiedenis van Maria Rust, en daarmee van de geschiedenis van het dorp. Jaap van der Veld en Toon Fokkema zullen op vrijdag 23 november uitleggen hoe de website werkt en wat iedereen er op kan vinden. Toehoorders kunnen ter plekke hun vragen stellen: over de website, over hun familie en nog veel meer.

Subsidies
De bouw van de nieuwe website is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het DeltaPort Donatiefonds, het Zuster Visser Fonds en de gemeente Westvoorne. Daarvan kan ook een nieuw informatiebord bij de ingang van Maria Rust worden betaald. Samen met de facebookpagina van Maria Rust is de werkgroep zo goed voorzien om verder te kunnen gaan met onderzoek en onderhoud van de begraafplaats.

Programma
Zie www.begraafplaatsmariarust.nl, onder Nieuws Aanmelding: uiterlijk op 18 november a.s., via: info@mariarust.nl of tel. 06 2417 3646.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>