Afbeelding

Westvoorne zoekt reanimatie-vrijwilligers

Actueel 302 keer gelezen

Westvoorne - Om overal in Westvoorne binnen zes minuten te kunnen reanimeren, zijn elf AED's met buitenkast nodig. Wethouder Wilbert Borgonjen heeft op 16 november de elfde AED met buitenkast in gebruik genomen bij de Overbosschool in Oostvoorne. Westvoorne voldoet daarmee aan de zes-minuten-richtlijn, maar er zijn nog veel vrijwilligers nodig om te reanimeren.

Hoe sneller een AED wordt ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de kans op overleven. Daarom is gemeente Westvoorne aangesloten bij Stan: een netwerk van AED's en vrijwilligers. In Westvoorne zijn minstens elf AED's in buitenkasten nodig, die 24/7 beschikbaar zijn en geregistreerd staan in het landelijke oproepsysteem. Om dit te realiseren heeft de gemeente zes nieuwe AED's en elf AED-buitenkasten aangeschaft. Na overleg met de lokale EHBO-verenigingen en betrokken inwoners zijn geschikte locaties gekozen, waar de AED's inmiddels hangen. Om te zorgen dat er altijd een vrijwilliger kan uitrukken als er iemand een hartstilstand krijgt, zijn er 220 vrijwilligers nodig. Zoveel vrijwilligers zijn er helaas nog niet. Belangstellenden kunnen zich melden via www.ikbenstandby.nl.

Aanmelden AED 
Naast de AED's van de gemeente zijn er meer AED's in het gebied aanwezig. Niet alle  AED's zijn geregistreerd bij het oproepsysteem. Dat is jammer, want zo gaat er soms kostbare tijd verloren bij een hartstilstand. Het aanmelden van een AED bij Stan – 24 uur per dag of tijdens openingstijden – kan ook via de website www.ikbenstandby.nl.

Cursus reanimeren 
Wilt u meer weten over cursussen reanimeren? De Hartstichting organiseert regelmatig cursussen in reanimeren en het bedienen van een AED. Kijk hier voor plaatsen en data. Op de websites van de EHBO in Rockanje en Oostvoorne vindt u meer informatie over het volgen van een EHBO-cursus, waar het bedienen van een AED een onderdeel van is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant