Echtpaar Kloos-Torreman uit Rockanje 60 jaar getrouwd | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
} Logo weekbladwestvoorne.nl
Op dinsdag 20 november was het echtpaar Kloos-Torreman uit Rockanje 60 jaar getrouwd (Foto: Jos Uijtdehaage.)
Op dinsdag 20 november was het echtpaar Kloos-Torreman uit Rockanje 60 jaar getrouwd (Foto: Jos Uijtdehaage.) (Foto: JosUijtdehaage)

Echtpaar Kloos-Torreman uit Rockanje 60 jaar getrouwd

  •   314 keer gelezen   Actueel

Rockanje - Op 20 november was het echtpaar Kloos-Torreman uit Rockanje zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen bij De Dreef, het restaurant dat vroeger aan de Swinsedreef in Rockanje was gevestigd. Het was op een accordeonavond, muziek waarvan Piet Kloos en Wina Torreman beiden liefhebbers zijn, maar op die bewuste avond hadden de twee weinig oog voor de muzikanten of oor voor de muziek, want toen sloeg de vonk over.

Zestig geleden op 20 november trouwden de twee en vorige week donderdag kregen Piet Kloos (88) en Wina Kloos-Torreman (82) bezoek van Westvoornes burgemeester De Jong, die het echtpaar namens de gemeente kwam feliciteren met de 60ste huwelijksdag.

Geboren en getogen
Piet Kloos, geboren en getogen in Rockanje, bracht het grootste deel van zijn werkzame leven door in de bouw, maar verdiende ook enkele jaren zijn brood met agrarisch werk en met werk in het Europoortgebied. Wina Kloos-Torreman, eveneens een geboren en getogen Rockanjese, stond als tuindersdochter haar 'vrouwtje' in het agrarische werk en had jarenlang tal van werkplekken waar ze de werkdruk gedurende de oogsttijd vakkundig kon verlichten.

Molendijk
De eerste elf jaren van hun huwelijk woonden Piet en Wina aan de Molendijk in Rockanje. Daarna verhuisde het echtpaar naar de Lodderlandsedijk waar ze 43 (!) jaar lang het boerderijtje op nummer 17 bewoonden. Inmiddels wonen Piet en Wina alweer bijna zes jaar op 'het durp' volledig naar hun zin in hun huis aan de Bijlaardhof.

Etentje
Met een etentje voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en familie stonden Piet en Wina vorige week vrijdag op gezellige wijze stil bij de bereikte mijlpaal.

Foto: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>