De enveloppen met nummers voor de loterij vonden gretig aftrek, want wie weet, won je wel een leuke kerstdecoratie... (Foto: Jos Uijtdehaage).
De enveloppen met nummers voor de loterij vonden gretig aftrek, want wie weet, won je wel een leuke kerstdecoratie... (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: JosUijtdehaage

Kerstmarkt Leemgaarde 'amuse' voor wat komen gaat

Actueel 484 keer gelezen

Oostvoorne - De kerstmarkt die afgelopen zaterdag in zorgcentrum Leemgaarde werd gehouden, was een mooie 'amuse' voor wat Westvoorne komend weekeinde nog te wachten staat. Dan wordt er op de fairs die dan plaats gaan vinden in Oostvoorne (zaterdag) en Rockanje (zondag) grote drukte verwacht.

Over drukte had de organisatie van de kerstmarkt in Leemgaarde ook niet te klagen. Mede doordat er geen concurrentie was van de kerstfair die de laatste jaren in het tweede weekeinde van december ook op en rond het terrein van paviljoen De Meidoorn en openluchtmuseum De Duinhuisjes werd georganiseerd. Want die markt vond dit jaar geen doorgang. Dus vonden vele bezoekers afgelopen zaterdag de weg naar de Oostvoornse Patrijzenlaan, nieuwsgierig naar wat er aan kerstspulletjes te 'scoren' viel in het gastvrije zorgcentrum. Er was nauwelijks een bewoner van Leemgaarde die niet te vinden was in de gangen op de begane grond, waar de kraampjes vol met kerstartikelen, al dan niet het resultaat van zelfwerkzaamheid, noeste handenarbeid en eigen creativiteit, naar het voorbij schuifelende publiek lonkten.

Muziek
Muziek was er natuurlijk ook. Zangkoor de Lighthousesingers verzorgde een tweetal goed bekeken optredens in de ontvangsthal van het zorgcentrum, waardoor de bezoekers direct in de juiste kerststemming werden gebracht. En nog veel belangrijker dan genieten van stemmige kerstmuziek of het ontdekken van een leuke kerstdecoratie was het onderlinge contact tussen de bezoekers. Mensen van buitenaf troffen bewoners van 'binnen' en iedereen trof eigenlijk elkaar. Wat er dan allemaal niet valt bij te praten, wordt dan pas duidelijk na een blik op het horloge of de klok. Want die verklapte in meerdere gevallen dat de tijd gewoon omvliegt als er wat te doen en te kletsen valt.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant