Burgemeester Lamers, tevens voorzitter Stichting Vrienden Vlietland, en Franciscus Kinderraad openen kindvriendelijke acute behandelkamer Franciscus Vlietland
Burgemeester Lamers, tevens voorzitter Stichting Vrienden Vlietland, en Franciscus Kinderraad openen kindvriendelijke acute behandelkamer Franciscus Vlietland Foto: PR

Franciscus Vlietland eerste in Nederland met kindvriendelijke acute behandelkamer met Ambient Experience Systeem

Actueel 296 keer gelezen

Schiedam - Franciscus Vlietland is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een kindvriendelijke acute behandelkamer heeft ingericht met het Ambient Experience Systeem van Philips. Het systeem gaat bijdragen aan pijn- en stressreductie bij acute opvang van kinderen. De behandelkamer is vrijdag 7 december feestelijk geopend in aanwezigheid van onder andere burgemeester Lamers, tevens voorzitter Stichting Vrienden Vlietland, Franciscus Kinderraad, mede-bedenker van de kamer, en de sponsors Kotug Smit Towage, Kotug International en De Kooren Foundation (verbonden aan Kotug International). Eerder dit jaar hebben zij geld opgehaald tijdens de marathon van Rotterdam. Hiermee is de volledige behandelkamer tot stand gekomen.

In de kindvriendelijke acute behandelkamer in Franciscus Vlietland wordt 24/7 spoedzorg verleend aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Met behulp van dynamisch licht, geluid, kleur en beeldprojectie worden kinderen afgeleid tijdens een behandeling, waarbij pijn en stress zoveel mogelijk wordt gereduceerd. De projectiebeelden kunnen worden afgestemd op de belevingswereld van het kind; van Dora en Diego tot regenwoud-projecties, waarbij het plafond en de vloer in bijpassend ambilight kleurt. Zorgverleners kunnen direct de juiste zorg op het juiste moment verlenen. Alle benodigde apparatuur is binnen handbereik, zonder dat het angst aanjaagt.

Op ziekenhuislocatie Franciscus Gasthuis wordt gewerkt aan eenzelfde concept op de Spoedeisende Hulp, welke naar verwachting begin 2019 wordt geopend.

Kijk voor mooie projecten van Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis op: www.franciscus.nl/vrienden/onze-projecten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant