Afbeelding

Sfeervolle herdertjestocht BS De Zeewinde

Actueel 624 keer gelezen

Rockanje – Afgelopen week stond bij BS De Zeewinde het kerstgevoel centraal. Het begon op 12 december met de foute kersttruiendag. Ook de leerkrachten deden daar allemaal aan mee. Verder werd die dag besteed aan kerst knutselen, waarbij de kinderen in de verschillende groepen allerlei creatieve activiteiten konden kiezen. De dag werd gezellig afgesloten met een kerstlunch waarvoor ouders allerlei lekkers bereid hadden.

Op 13 december gingen de kleuters traditiegetrouw weer kerstliedjes zingen voor de bewoners van de Stuifakkers. Het is elk jaar weer fijn om de blije gezichten van de mensen te zien als de kinderen de vrolijke liedjes zingen.

De groepen 7 brengen elk jaar voor de Kerst een bezoek aan de voedselbank, waar ze dan eigengemaakte kerststukjes brengen. Helaas was dat dit jaar om organisatorische redenen niet mogelijk, maar is het verschoven naar februari.

De laatste dag voor de vakantie begon met een kerstmarkt op het schoolplein. Er konden knutsels, gemaakt door de kinderen van de groepen 6, gekocht worden en er was een loterij. De opbrengst is voor de inrichting van het nieuwe schoolplein.

De gezellige periode voor de kerstvakantie werd afgesloten met een sfeervolle herdertjestocht, waarbij de kinderen een route langs versierde tuinen liepen. Op acht locaties werd steeds een deel van het kerstverhaal verteld en uitgebeeld door een aantal leerlingen. Kortom de kinderen, ouders en leerkrachten van BS De Zeewinde kunnen  terugkijken op een sfeervolle periode voorafgaand aan de kerstvakantie.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant