Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Oudejaarsfeest Rockanje: carbid en nog veel meer!

Actueel 637 keer gelezen

Rockanje – Het terrein van 't Mannetje aan de Hippelseweg in de Rockanjese St Annapolder was op Oudejaarsdag voor de tweede keer de plek waar veel mensen elkaar nog even een prettige jaarwisseling kwamen wensen alvorens in huiselijke kring af te gaan tellen naar de klok van twaalf uur.

Met zijn allen op een kluitje onder een partytentje, bibberend van de kou en nauwelijks beschut tegen de regen. Zo was het vorig jaar en de organisatie had dit keer niets aan het toeval overgelaten. Slecht weer, mocht de viering van Oudejaarsdag en de belangstelling voor het carbid schieten zeker niet beïnvloeden.

Feesttent
Dus stond er afgelopen maandag een grote feesttent, waarin vrolijke muziek klonk. In een hoekje van de tent kon de jongste jeugd zich laten schminken. Buiten waren er voor de kleintjes dan nog een draaimolen en een springkussen en voor de oudere jeugd stond er een klimwand en waren er boogschietbanen. En de 'volwassen kwajongens' konden hun hart ophalen bij de met carbid gevulde melkbussen die wedijverden hoe ver de ballen het weiland ingeschoten gingen worden.

Pendelbus
Tussen het Dorpsplein in Rockanje en de Hippelseweg pendelde de gehele dag een bus, die voortdurend mensen bracht en weer mee terug nam naar het dorp. Heel veel belangstellenden bezochten zo een geslaagd Oudejaarsfeest.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant