Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

'Warme' Nieuwjaarsduik verleidt niet meer deelnemers

Actueel 3.012 keer gelezen

Rockanje – Met een gevoelstemperatuur van een graad of twaalf (!) was het de warmste Nieuwjaarsdag van deze eeuw tot dusver, maar dat bewoog toch echt niet veel meer mensen dan anders ertoe om zich aan een Nieuwjaarsduik te wagen.

Net als vorig jaar dompelden zich dinsdag zo'n 360 dapperen onder in de zee, ter gelegenheid van de dertiende Nieuwjaarsduik Rockanje.

Eerste slag
Vrijwel allemaal getooid met de fel oranje ijsmuts van sponsor Unox, renden de deelnemers, onder wie onder anderen Westvoornes burgemeester Peter de Jong, wethouder Wilbert Borgonjen en leden van de waterwerkgroep Colonia die hun honden de eerste training van het nieuwe jaar gaven, het water in. Dit keer voor het eerst ter hoogte van de Eerste Slag.

Vroeg
'We zijn echt blij dat paviljoen Badlust de accommodatie open wilde stellen,' sprak Steven Zoon afgelopen dinsdag namens de organisatie. 'Doordat de stichting Nieuwjaarsduik Rockanje is opgeheven was het lang onzeker of de duik dit jaar doorgang zou. 'Paviljoen View was weggevallen als vertrekpunt en het was niet zo eenvoudig om een alternatief te vinden. De Stichting Historische Motorrace Rockanje heeft de organisatie over genomen en hopelijk is de continuïteit van de Nieuwjaarsduik Rockanje daarmee weer gewaarborgd.'

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant