Afbeelding

Kom Zumbadansen op donderdag bij ODI Tinte

Actueel 413 keer gelezen

Tinte - Met ingang van januari, is er bij ODI in Tinte weer plaats voor nieuwe dansliefhebbers. Elke donderdag kan je vanaf 20.00 uur alle stress over boord gooien en lekker de heupen losgooien tijdens de Zumba danslessen.

Dansen is gezond, maakt gelukkig. Iedereen kan het, want het gaat om bewegen en lol hebben. Met dansen train je verschillende spiergroepen en maak je je hoofd leeg. Met dansen maak je endorfine aan, oftewel het gelukshormoon. Daarnaast is dansen een goede training voor de hersenen. Het is geschikt voor jong en oud, omdat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Daarmee rek je letterlijk je hart en je longen op. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.

Fitnessprogramma
Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben.

Bodyshape
Op donderdagavond zijn er bij ODI vanaf 19.00 uur ook de Bodyshapelessen, gericht op conditie en krachttraining.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant