Afbeelding

Bijzondere expositie van 'De Spetters' in Hellevoetsluis

Actueel 418 keer gelezen

Hellevoetsluis - Van 17 januari 2019 tot en met 21 februari 2019 is er in het gemeentehuis van Hellevoetsluis een heel bijzondere expositie te bewonderen. Een explosie van kleuren en indrukken van meer dan 70 kunstwerken gebaseerd op het thema; `Stripfiguren, cartoonfiguren en filmposters`.

De makers van deze kunstwerken zijn niet zomaar wat `kunstenaars`, maar maken allen deel uit van `De Spetters` uit Voorne-Putten en Goeree – Overflakkee. `De Spetters`is de naam van een groep van 32 bijzondere `kunstenaars`. De groep bestaat uit mensen met verschillende aandoeningen en beperkingen en mensen zonder beperkingen.

Uniek aan de samenstelling van de groep is dat de mensen met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking heel verschillend zijn. Er zijn mensen met een aandoening uit het autistische spectrum, mensen met een trauma-ervaring, downsyndroom, psychische stoornis, zwakbegaafd, (ernstige) lichamelijke ziekte, drugsgerelateerde aandoeningen, borderline en persoonlijkheidsstoornissen. Ook bijzonder is de leeftijdsgroep van deze groep die bestaat uit 14 t/m 80 jaar. De groep viert met deze expositie haar 20 jarig jubileum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant