Afbeelding

Wethouder voert gesprekken met verenigingen over prijzen

Actueel 596 keer gelezen

Westvoorne - Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) spreekt met verenigingen die de gemeentelijke accommodaties huren. Ze vrezen de nieuwe huurprijzen. De wethouder heeft 3 januari al een bijeenkomst hierover gehad voor alle verenigingen.

De gemeente Westvoorne gaat van een dagdeeltarief naar een uurtarief en wil hiermee mede een einde maken aan individuele prijsafspraken uit het verleden. Voor sommige verenigingen betekent dat een aanzienlijke stijging van de kosten en ze vrezen zelfs voor hun voortbestaan. 'Een avond met vrij veel boosheid, teleurstelling en argwaan,' concludeert De Jongh over de bijeenkomst. Ze gaat vanaf deze week met de verenigingen afzonderlijk gesprekken voeren.

De Jongh wil het financiële verlies de eerste twee jaar, in plaats van het eerder voorgestelde jaar, compenseren. Daarna kan subsidie worden aangevraagd. De gemeente wil nieuwe beleidsregels voor subsidie gaan opstellen en dus is er het jaar extra compensatie. Ze wil de raad en de verenigingen bij de nieuwe regels betrekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant