Afbeelding

Zoektocht locatie The Bridge

Actueel 462 keer gelezen

Oostvoorne - Het zeemanshuis zoekt een andere ruimte in Oostvoorne. De gemeente Westvoorne heeft weinig eigen ruimtes in de aanbieding. Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) noemt het een 'duivelsdilemma'.

Ze wil aan de ene kant het zeemanshuis The Bridge tegemoetkomen. Het zeemanshuis zit nu in de kelder in het cultureel centrum De Man, maar wil daar weg omdat het te klein is. De zeelui willen graag in het dorpscentrum blijven, op loopafstand van winkels, eet- en drinkgelegenheden en voorzieningen. The Bridge had naar het oude gemeentehuis aan de Hoflaan gewild, maar daar komt nu een horecagelegenheid in. Een optie voor het zeemanshuis is verhuizen naar de bovenetage van De Man. Dat zien de verenigingen die daar nu zitten niet zitten. Ze staan afwijzend tegen een verhuizing naar het oude schoolgebouw van De Driehoek. 'Het cultureel centrum is ooit gebouwd voor en in samenwerking met de verenigingen. Dat is strijdig met de verhuur aan een commerciële partij,' vindt de Volksuniversiteit Westvoorne.

Wethouder De Jongh gaat weer in gesprek met het zeemanshuis. Een optie zou nog uitbreiding van De Man kunnen zijn. Het zeemanshuis kan dan alsnog naar de bovenetage en de verenigingen naar de aanbouw. The Bridge staat open voor het gesprek, maar wil zeker binnen een half jaar duidelijkheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant