Afbeelding
Foto: PW

'Er zijn veel opties voor ander onderkomen zeemanshuis'

Actueel 652 keer gelezen

Oostvoorne - Partij Westvoorne wil dat de gemeente Westvoorne verder zoekt naar een onderkomen voor The Bridge. Er zijn meerdere verhuisopties. Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) bekijkt nu of het mogelijk is zeemanshuis The Bridge van de kelder naar de bovenverdieping van het cultureel centrum De Man te verhuizen. Ze is met het zeemanshuis in gesprek over de (financiële) mogelijkheden. Tot ergernis van de meeste verenigingen die daar nu zitten. Partij Westvoorne wil dat de wethouder echter verder zoekt.

De oppositiepartij heeft op een loopafstand wel acht andere mogelijke onderkomens ontdekt. Er staan een paar winkelpanden leeg. Ook aan De Driehoek wordt gedacht. 'Binnen de regels van het huidige bestemmingsplan zijn er zelfs drie opties met horeca- of verblijfsbestemming,' aldus raadslid Alice Vermeer.

Raadsleden van andere politiek partijen wilden in de raadsvergadering niet op de kwestie reageren, omdat het geen agendapunt was. Het onderwerp was twee weken eerder al uitgebreid in een commissie aan de orde geweest.

Er heerst onrust onder de verenigingen. De huurprijzen van de gemeentelijke accommodaties veranderen. Dat betekent voor veel verenigingen namelijk een forse verhoging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant