Afbeelding

Oppositiepartijen Westvoorne willen meer inzicht in huren

Actueel 413 keer gelezen

Westvoorne - De gesprekken met verenigingen over de huurprijzen van de accommodaties zijn in volle gang. Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) hoopt in maart meer duidelijkheid te geven.

Oppositiepartijen Partij Westvoorne en Inwonersbelang Westvoorne willen een volledig overzicht van de veranderingen. Nu zijn de dagdeel- (die nu geleden) en de nieuwe uurtarieven beschikbaar. De partijen willen ook weten hoeveel uren de verenigingen van hoeveel ruimtes in de gemeentelijke accommodaties gebruikmaken. Dat schept meer duidelijkheid. Verenigingen luiden al de noodklok over de hoogte van de nieuwe huurprijzen.

De wethouder belooft hiermee te komen zodra alle gesprekken zijn afgerond. Dan is ook de hoogte van het subsidiebedrag bekend. De verenigingen krijgen eerst twee jaar een herstelsubsidie en daarna gaan nieuwe subsidiebeleidsregels geleden. Het gemeentelijk uitgangspunt van de nieuwe tarieven is volgens wethouder De Jongh 'niet meer inkomsten genereren, maar meer helderheid naar deze en toekomstige huurders.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant