Afbeelding www.blankenburgverbinding.nl
Afbeelding www.blankenburgverbinding.nl Foto: RWS

Informatieavond Blankenburgverbinding

Actueel 312 keer gelezen

Rozenburg - Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseren op dinsdagavond 19 februari a.s. in de bibliotheek van Rozenburg een informatieavond om bezoekers te informeren over de voortgang van de werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

Bezoekers zijn van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Er staan verschillende tafels met informatie over het project Blankenburgverbinding. Gedurende de avond vindt een presentatie van de werkzaamheden plaats die meerdere keren herhaald wordt. Daarnaast zullen ook andere projecten aansluiten zoals het Theemswegtracé en de Groene Gordel Rozenburg.

Datum: dinsdag 19 februari 

Tijd: vrije inloop tussen 19.00 en 21.00 uur

Locatie: Bibliotheek Rozenburg, Molenweg 20

De Blankenburgverbinding
De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van groot belang voor de economie. Naast het grootste havencomplex van Europa en Greenport Westland biedt de Rotterdamse regio ruimte aan veelzijdige bedrijvigheid. Om de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische activiteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen is de Blankenburgverbinding noodzakelijk. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar. Dit alternatief zorgt voor een robuust netwerk waardoor de drukte op de A15 en op de Beneluxcorridor afneemt en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Meer informatie
Meer informatie over het project Blankenburgverbinding is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant